Eagles U18 touží v kvalifikaci po triumfu

EAGLES U18, Kladno volejbal cz

Po kategorii U16 a CATS jsou to tento víkend kladenští kadeti, kteří vstupují do nové sezóny. V sobotu a neděli v Kladenské sportovní hale odehrají rozřazovací turnaj extraligy U18. Ve skupině postupně narazí na Příbram, Sokolov, Hradec Králové a Nymburk.

„ Po úspěšném pohárovém turnaji CATS minulý víkend náš klub čeká další velká výzva. Základem tohoto týmu jsou loňští vicemistři, předloňští mistři ČR v kategorii U16, takže si od této sestavy hodně slibujeme a pro diváky bude atraktivní sledovat růst tuto nastupující generaci. S družstvem bude nastupovat i Jirka Donát, který by měl svým umem výkonnost ještě pozvednout. Věřím, že kluci začnou sezónu tak, jak jsme zvyklí, to znamená bojovně a s dobrým výsledkem,“ vyjádřil svá očekávání prezident Kladno volejbal cz Milan Fortuník.

Složení kvalifikačních skupin bylo určeno losem. Ten byl pro Eagles příznivý. „ Cílem je naši skupinu rozhodně vyhrát a postoupit do první výkonnostní skupiny extraligy. Tam se střetneme už s nejlepšími týmy z celé ČR. Jelikož je družstvo sehrané, a hlavně velmi zkušené již z kategorie U16, kde i získávalo medaile, nebojím se říci, že ambice máme jen ty nejvyšší. Ale samozřejmě nebudeme jediní,“ hodnotí šance svého týmu šéftrenér chlapecké složky Martin Čmeľ.  V loňském roce jeho týmu utekla medaile až v závěrečném zápase finálového turnaje a museli se po skvělých výkonem smířit s pomyslnou bramborou.

Celovíkendový program začíná v sobotu v 10 hodin ráno zápasem Eagles s předním konkurentem z Příbrami. Všechny ostatní skupiny a výsledky naleznete ZDE.

Rozpis zápasů:

Sobota 16.6.

Kladno – Příbram 10:00

Kladno – Sokolov 16:00

Neděle 17.6.

Kladno – Hradec Králové 11:00

Nymburk – Kladno 17:00

Soupiska:

1. Dandar Vojtěch

2. Donát Jiří

3. Hlaváček Jakub

4. Kelíšek Jakub

5. Kubelka Matěj

6. Lechan Michal

7. Pour Maxmilian

8. Svoboda Lukáš

9. Svoboda Vojtěch

10. Tkadlec Ondřej

11. Štěpán Žák

12. Procházka Ondřej

13. Daníček Josef

14. Hejl Aleš

Víkendové zápasy kladenských týmů:

Eagles B, Český pohár, kvalifikační skupina B: Kladno – Dobřichovice, Choceň, ČZU Praha 16.9. (Doksy)

Eagles C, Krajský přebor 2. třídy: Kladno – Lokomotiva Rakovník, 16.9. (Beach klub Vavřinec Kladno)

Eagles U18, rozřazovací turnaj extraligy: Kladno, 16.-17.9.

CATS U22, 1.liga: Kladno – Teplice, 16.9.

CATS U20, 2. liga: Kladno – Slavia, 17.9.

CATS U18, 2. liga: Sokolov – Kladno, 16.9.

NVC, 1. liga: NVC – Hronov, 16.9.

EAGLES U18, Kladno volejbal cz