Víkendový výsledkový servis 13.5. – 14.5.: Výborné výkony U18 bohužel zůstaly bez odměny

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Náročný čtyřdenní challenge mají za sebou Eagles v kategorii U18. Na finálovém turnaji v Českých Budějovicích si vedli excelentně, když si zajistili postup mezi TOP 4. Bohužel jim nakonec zbyl v rukou černý Petr v podobě nepopulárního čtvrtého místa.

„Sezónním cílem byla účast na finálovém turnaji. To se nám podařilo, po základní části jsme obsadili třetí místo. Bylo by hezké se umístit v první čtyřce, ale je to turnaj, kde i jedno nepovedené utkání může rozhodnout o tom, že se do bojů o medaile nedostaneme.  Jsem ale přesvědčen, že jsme kluky na turnaj dobře připravili a porveme se o co nejlepší výsledek. Při troše štěstíčka by to mohlo i cinknout,“ okomentoval víkendové vyhlídky hlavní trenér Martin Čmel´.  

Chlapci U18

Eagles U18, Kladno volejbal cz

V prvním utkání ve skupině proti pražským Lvům Kladno vzdorovalo jen v prvním setu. Další tři sady ovládl favorit a Eagles tak nezískali žádný bod za prohru 1:3. Bylo už jasné, že následné dva duely budou hrát klíčovou roli v možnosti se kvalifikovat do semifinále.

Utkání proti Frýdku vyšlo Orlům na jedničku. „ Po celý zápas jsme podávali výborný výkon, tlačili jsme servisem a zápas vyhráli zaslouženě 3:1,“ těšilo trenéra. Až poslední zápas ve skupině rozhodnul, kdo postoupí. „ V dramatickém utkání nám stačilo uhrát dva sety. Museli jsme otáčet ze stavu 1:2 pro Příbram, doslova jsme utekli hrobníkovi z lopaty a mohli jsme se radovat z velkého úspěchu,“ ocenil pevné nervy svých hráčů a vydřenou výhru Martin Čmel´.

Kladno – Lvi Praha 1:3

Kladno – Green Volley Frýdek Místek 3:1

Kladno – VK Euro Sitex Příbram 3:2

Eagles U18, Kladno volejbal cz

V zápasech o umístění však Kladno narazilo již na úplně jinou úroveň soupeřů. Proti domácím neměli vůbec žádnou šanci, když v žádném ze setů nepřekročili hranici dvaceti bodů. V neděli tedy chlapce čekalo malé finále proti pražskému Proseku. „ V prvním a třetím setu jsme nedotáhli koncovky, a to nás stálo bohužel medaili,“ okomentoval utkání posmutnělý trenér. „ I když v týmu zavládlo zklamání, s odstupem se bude čtvrté místo i tak řadit mezi naše úspěchy s vyhlídkou, že máme na čem stavět. Zařadili jsme se definitivně mezi špičku v naší kategorii, takže se nemáme za co stydět. V příští sezóně nám tyto zkušenosti určitě přijdou v rozhodujících chvílích vhod,“ dodal.

Semifinále:

Kladno – VK České Budějovice 0:3

O 3. místo:

Kladno – SK Prosek 0:3

Všechny výsledky finálového turnaje naleznete ZDE.

Eagles U18, Kladno volejbal cz