Zápasy s Innsbruckem Kladnu ukázaly, na čem je třeba pracovat

Kladno volejbal cz

Další zápasový test absolvovali kladenští Eagles proti soupeři ze zahraničí. Dvouměsíční čekání na první mistrovský zápas jim tentokrát zpestřil rakouský Innsbruck. Oba dva zápasy se týmu Kladna herně i výsledkově vydařily.

„Kdybych měl shrnout naše výkony, máme skvělé začátky setů a musíme se naučit být nekompromisní i v koncovkách, chybí nám ještě „ zabijácký instinkt“. Zbytečně dáváme soupeřům nadechnout a tím riskujeme. Jedná se zejména o výpadky koncentrace a velmi triviální chyby, Ale když vezmu v potaz, že se nacházíme v nejtěžší fázi přípravy a zbývá nám ještě pět týdnů na to všechno poladit, myslím si, že jedeme podle plánu,“ pojmenoval klady i zápory svého týmu trenér Arnaud Josserand.

V hledišti samozřejmě nechyběl prezident Eagles Milan Fortuník. „A tým jsem měl stejně jako diváci vidět poprvé v akci. Zápasy s Innsbruckem byly dobré ve smyslu toho, že se jedná o kvalitního soupeře, který hraje kvalifikační skupinu o CEV Champions League. Kluci nepředvedli vůbec špatné výkony, ale samozřejmě se v mnoha okamžicích projevuje, že je ještě potřeba pracovat na souhře. Chybí nám ještě tři hráči, družstvo si bude ještě víc a víc sedat. Zdá se mi, že tým je soudržnější než vloni, daleko více spolupracují i v těžkých herních situacích. Noví hráči mají na první pohled nejen herní, ale i fyzický potenciál,“ sdělil své první dojmy.

Sestava:

Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libero Šálek – střídali Hýský, Donát, Čeketa

José Neves, Kladno volejbal cz

Kladno volejbal cz – Hypo Tirol Innsbruck 3:1

Orlům opět vyšel začátek zápasu a hned se ujali vedení, které s přehledem udrželi. „Díky stabilnímu příjmu, ve kterém vynikalo naše mladé libero Matěj Šálek, měl nahrávač Neves perfektní podmínky pro kreativní hru,“ chválil nového člena kladenského týmu trenér Arnaud Josserand. Ve druhém setu Kladno ztratilo v koncovce slibný náskok a prohrálo ho o 2 body.  Třetí sadu de facto vyhrál univerzál Kristaps Platačs sérií 8 servisů v řadě, což byl impuls k protočení sestavy. Na hřišti se objevili Čeketa a Hýský a družstvo dotáhlo hladce zápas do konce. „Dnes vyčnívali zejména Platačs s Gonçalvesem s úspěšností 65%, respektive 57% na útoku,“ těšilo Josseranda.

Kladno volejbal cz

Kladno volejbal cz – Hypo Tirol Innsbruck 2:2

Druhý zápas měl ze začátku stejný průběh jako ten čtvrteční. Tým neustále vedl, mohl se opřít o kvalitní agresivní servis a bezchybnou obranu. Od třetí sady soupeř zpřesnil hru a nedůslednosti na straně Orlů mu pomohly vyrovnat stav na závěrečných 2:2.

„ V prvním zápase jsme hráli skvěle na ztrátu a efektivně servírovali. Z toho těžila i naše obrana. Oproti turnaji v Liberci jsme se zlepšili hlavně v poměru chyb a es. Druhý zápas jsme začali skvěle, co se týče nasazení a koncentrace. Po prvním vyhraném setu nastalo ale polevení a začali jsme produkovat množství chyb v sériích. Co mě těší, je to ,že jsme tento set v koncovce dokázali otočit. Když dokážeme do budoucna eliminovat to množství nevynucených chyb, věřím, že budeme schopni konkurovat každému. Všichni cítíme, že jsme na dobré cestě, jen nesmíme v nasazení polevit. Děkujeme za podporu fanouškům, těší nás, že si našli cestu i na přípravná utkání,“ zhodnotila dvojutkání blokařská opora Eagles Lukáš Kyjanica.

Od soboty se do přípravy připojilo argentinské libero Ignacio Fernández, který by měl v tandemu s Matějem Šálkem řídit obranu Eagles. Orli ve čtvrtek odcestují k dvojzápasu na půdu vicemistrů z Českých Budějovic.

Nadcházející přípravné zápasy A týmu:

21.9., 22.9. Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz

29.9. VK Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

6.10., 7.10. Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice

10.10. Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram

Tomáš Hýský, Kladno volejbal cz