Víkendový výsledkový servis 16.9. – 17.9. : Mládež v září září

EAGLES U18, Kladno volejbal cz

Domácí prostředí využili stoprocentně nejen extraligoví kadeti, ale i starší žákyně. Oba týmy v kvalifikaci uspěly a vyplnily tak přání trenérů, stejně jako A tým U16, který o postup do první skupiny Krajského přeboru bojoval v Příbrami. Rozjely se také soutěže kladenských CATS. 

Muži C

EAGLES C, Kladno volejbal cz

Tým Milana Fortuníka odehrál dvojzápas skupiny B Krajského přeboru 2. třídy mužů. Proti Rakovníku nastoupilo družstvo na antuce v rozdělovském Beach klubu Vavřinec, ale ani domácí prostředí mu nepomohlo k zisku prvního letošního setu. „ Nedaří se nám udržet konstantní výkon po celý průběh zápasu. Máme velké výkyvy. Na druhou stranu, soutěž plní to, co jsme od ní očekávali, to znamená, že kluci, kteří nejsou ve svých týmech vytížení, dostávají herní prostor,“ zhodnotil utkání trenér Fortuník.

Do konce podzimní části schází odehrát ještě čtyři zápasy. Příští víkend čeká chlapce Odolena Voda, soutěž následně uzavřou na Kladně s týmem VK Rakovník. 

Kladno volejbal cz – Lokomotiva Rakovník 0:3, 0:3 

Všechny ostatní výsledky naleznete ZDE

Chlapci U18 

EAGLES U18, Kladno volejbal cz

Kladenští kadeti vstoupili do soutěže pravou nohou. Víkendový náročný program zvládli bez zaváhání a stoprocentně potvrdili ambice, o kterých mluvil trenér Martin Čmeľ v předzápasovém rozhovoru.    „ První rozřazovací turnaj skončil podle očekávání dobře, všechna čtyři utkání jsme dokázali vyhrát. Šanci dostali úplně všichni z nominace. Bylo ale vidět, že jsme nepředvedli ještě naše maximum, a to ani v jednom utkání. V posledním zápase jsem měl pocit, že měli kluci dojem, že to půjde samo, a chvilková nepozornost a nekoncentrace nás stála jeden set. I přesto jsme si první výkonnostní skupinu vybojovali. Určitě musíme zapracovat na stabilitě podání, přihrávce a na snížení počtu nevynucených chyb z naší strany. “ shrnul střízlivě týmové výsledky Čmeľ. 

Kladno – Příbram 3:0

Kladno – Sokolov 3:0

Kladno – Hradec 3:0

Kladno – Nymburk 3:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U20

Druhou ligu kategorie U20 zahájil tým Petr Forejta dvěma prohrami s pražskou Slávií. V šestičlenné skupině A narazí ještě na Jirkov, Rokycany, Karlovy Vary a Vejprnice. „ Musím uznat, že soupeř byl o kousek lepší, byť sety byly poměrně vyrovnané. Nás bohužel srazilo množství chyb na příjmu. Zároveň jsme hráli poprvé v nové sestavě a mladší hráčky byly viditelně nervózní, což podle mě vyřeší čas a herní zkušenosti,“ shrnul start sezóny Petr Forejt. 

Kladno – SK Slavia Praha 0:3, 0:3 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U18 A

CATS U18, Kladno volejbal cz

Trenérský tandem Svoboda – Červený v sobotu s týmem kadetek vycestoval do severočeského Sokolova, kde je čekaly dva zápasy druhé ligy U18. „ První dvě utkání nám ukázala, na čem máme zapracovat. V prvním zápase nás ochromila ze začátku nervozita, prohru bych ale přičítal nepřesnostem v druhých částech setů. Ve druhém zápase jsme výkon i projev zlepšili, a i změny v sestavě nám dopomohly k vedení 2:1. Holky ale tento stav asi ukolébal a nakonec nás to stálo výhru,“ litoval nedotaženého tiebreaku Václav Červený. 

Sokolov- Kladno 3:0, 3:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16

CATS U16 A, Kladno volejbal cz

Obrovský úspěch si připsala děvčata obou týmů starších žákyň. Kladno A U16 se probojovalo do první výkonnostní skupiny Krajského přeboru, B tým pak postoupil do druhé. 

Dívky U16 A 

CATS U16 A, Kladno volejbal cz

Druhý kvalifikační turnaj v Příbrami odehrál A tým kategorie U16 pod vedením Ireny Pokorné. Před družstvem oslabeným o čtyři hráčky základní sestavy ( školní výlet v zahraničí, hostování extraliga a zraněni) stál nelehký úkol přeci jen vybojovat první výkonnostní skupinu. „ S většinou mladších hráček na hřišti jsme začaly velice nervózně, ale nakonec jsme první dva papírově slabší soupeře zvládly porazit. Poslední zapas rozhodoval o vítězi naší skupiny, tedy o prvním postupovém místě mezi nejlepších deset středočeského kraje. Najednou jsme předváděly úplně jiný, dravý a bojovný volejbal. Dobře jsme přihrávaly a dařilo se i podaní. Na ruce jsme měly dokonce setbol a chyběl kousek štěstíčka, abychom se mohly radovat z vítezství v prvním setu. Ve druhem setu jsme se z těsné porážky už nedokázaly oklepat a Královu Dvoru jsme podlehly 0:2. Budeme si přát, abychom patřily mezi 2 nejlepší družstva na druhém místě a postoupily ještě do první skupiny,“ chválila děvčata trenérka Pokorná. Hned večer už bylo jasné, že se její přání vyplnilo a tým si připsal na své konto první úspěch a povzbuzení do dalších zápasů. 

Kladno – Baník Příbram C 2:0

Kladno – TJ Kralupy C 2:0

Kladno – TJ Sokol Králův Dvůr A 0:2 

Dívky U16 B 

CATS U16 B, Kladno volejbal cz

B tým U16 pořádal druhou kvalifikaci krajského přeboru skupiny H na Kladně. „ V průběhu turnaje nastoupily všechny hračky a ty nevyhrané si začínají zvykat na hřišti. Ještě musíme hodně pracovat na přihrávce a konzistentním podání, ale holky jsou skvělá parta a je radost s nimi pracovat. Naše výkony dnes stačily na třetí místo a uvidíme, jestli budeme hrát druhou skupinu nebo třetí A skupinu,“ neskrýval spokojenost trenér Petr Vilt. Stejně jako A družstvo, i jeho svěřenkyně nakonec korunovaly bojovné výkony postupem do té lepší, v tomto případě druhé výkonnostní skupiny Krajského přeboru starších žákyň. 

Kladno B – Říčany 1:2

Kladno B – Příbram A 0:2

Kladno B – Králův Dvůr B 2:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Nadcházející zápasy:

Eagles C, Krajský přebor 2. třídy: Odolena Voda, 23.9.

Eagles U16, Krajský přebor: Komárov, 24.9.

CATS U16 A, Český pohár, 23.9. – 24.9.