Víkendový výsledkový servis 9.9. – 10.9. : Ženy se radují z postupu, starší žáci vkročili do Krajského přeboru pravou nohou

CATS Kladno volejbal cz, postup v Českém Poháru

Úžasný zážitek připravily na začátku školního roku všem kladenským podporovatelům CATS. Ty si poradily s velmi těžkou kvalifikační skupinou a slaví postup do 2. kola Chance Českého poháru. I když podle trenérky Leony Neumannové ještě nepředvedly, na co opravdu mají, je postup a možnost nastoupit proti profesionálnímu týmu velkým příslibem do nadcházející sezóny.

Ženy

CATS zažily snový start sezóny. I když jejich prvními zápasy byly tři duely s prvoligovými celky, kvalifikační skupinou Chance Českého poháru prošly jedinou prohrou, navíc jen v tiebreaku. „Nejdříve bych chtěla všechny holky pochválit za neskutečně zkušeně zvládnuty turnaj. Byl to pro nás opravdu náročný den, kdy jsme odehrály během několika hodin 13 setů. Naše sestava nebyla úplně kompletní, a navíc ne všechny holky byly fit. O to vetší mám radost, že jsme ke každému zápasu přistoupily zodpovědně a s chutí se porvat o výsledek. Byly to pro nás první zápasy, které nám ukázaly spoustu věcí, na kterých budeme společně pracovat. Ale myslím, že už teď můžeme vyzdvihnout to, že bojovnost, týmovost a vůle po vítězství bude našim sedmým hráčem,“ řekla nadšená hrající trenérka Leona Neumannová po zápasovém maratonu.

CATS plně využily domácí prostředí. V prvním zápase v koncovkách vyválčily důležité první vítězství proti Českým Budějovicím. Podobný průběh měl i druhý duel s Dobřichovicemi, loňským prvoligovým favoritem. Ale ten děvčata dokonce prohrávala 2:0 na sety. Dokázala se fantasticky namotivovat a vrátit se zpět, bohužel byl tiebreak již nad jejich síly. Ve třetím zápase jim v cestě za jistotou postupu do 2. kola Českého poháru stál Sokol Nusle. I když muselo poslední střetnutí již velmi bolet, družstvo si výsledek s přehledem pohlídalo.

CATS o bod vévodí kvalifikační tabulce a mohou se, stejně jako kladenští fanoušci, těšit na středeční los, který jim do cesty již pravděpodobně přihraje extraligového soupeře. Druhé kolo, hrané na pouhý jeden zápas, však budou opět hrát na domácí půdě v Kladenské sportovní hale a už se všichni můžeme těšit na malý sportovní svátek.

Kladno volejbal cz – VK Madeta České Budějovice 3:1

Kladno volejbal cz – TJ Sokol Dobřichovice 2:3

Kladno volejbal cz – TJ Sokol Nusle 3:1

Všechny ostatní výsledky naleznete ZDE.

Dívky U18

CATS U18, Kladno volejbal cz

V sobotu odehrály kadetky přípravný turnaj v Praze. V generálce před soutěží nastoupil tým Václava Červeného proti týmům z vyšší věkové kategorie.

Kladno-Olymp 0:2

Kladno – Hradec Králové 0:2

Kladno – Ústí nad Labem 0:2

Kladno – Tatran Střešovice 0:2

Kladno-Lvi Praha 1:1

Chlapci U16

EAGLES U16, Kladno volejbal cz

Svoji herní premiéru si odbyl tým Eagles U16, nově vedený Martinem Ticháčkem. V Kladenské sportovní hale organizoval první kolo Krajského přeboru. „ Naše výkony odpovídaly tomu, že jsme nastoupili do prvních ostrých zápasů. Byli jsme zbytečně nervózní, produkovali jsem školácké chyby, hledali jsme tu správnou sestavu. Bylo znát, že někteří kluci nebyli na soustředění a trénovat začali v září. Ale nejedná se o žádné rozčarování, výsledkově kluci obstáli na jedničku,“ zhodnotil první turnaj Ticháček.

Kladno-Mladá Boleslav 2:0

Kladno- Nymburk 2:0

Kladno- Kolín 0:2

Kladno-Králův Dvůr2:0

Všechny ostatní výsledky naleznete ZDE.

Nadcházející zápasy:

Eagles C, Krajský přebor 2. třídy: Kladno – Lokomotiva Rakovník, 16.9.

Eagles U18, rozřazovací turnaj extraligy: Kladno, 16.-17.9.

CATS U22, 1.liga: Kladno – Teplice, 16.9.

CATS U20, 2. liga: Kladno – Slavia, 17.9.

CATS U18, 2. liga: Sokolov – Kladno, 16.9.