Z víkendových zápasů A tým vytěžil maximum

Kladno volejbal cz na turnaji v Liberci

Víkendový Dukla Cup splnil vše, co od něj trenérský tým Eagles očekával. A tým zahájil herní část přípravy slibnými výkony, otestoval kondici a měl možnost poprvé vidět i své extraligové soupeře v akci. I když do prvního zápasů zbývá ještě šest týdnů a nelze dělat předčasné závěry, dojmy všech zúčastněných jsou pozitivní.

„ Chválím všechny kluky za skvělý týmový výkon, dokázali, že každý z nich svým dílem přispívá k výsledku. Musíme ještě zapracovat na herních systémech. Odehráli jsme první přátelská utkání a tým se musí naučit kolektivně reagovat na hru soupeře a hledat nejvhodnější řešení. Těší mě, že si hráči na hřišti rozumí, jak v rámci souhry, tak lidsky. To je podstatné zejména proto, že nám ještě chybí náš kapitán Adam Zajíček, smečař Takahiko Imamura a zkušené libero,“ shrnul své první dojmy trenér Arnaud Josserand.

Ani ostatní soupeři nepřijeli pod Ještěd v kompletních sestavách. Vzhledem k rozehranému mistrovství Evropy, NORCECA Final six Panamerican cupu a následné olympijské kvalifikaci budě chybět trenérům většina klíčových hráčů až do poloviny října.

„ Víkendové zápasy pro nás byly skvělou příležitostí si zahrát s kvalitními týmy a ověřit si, jak si na tom momentálně stojíme. Máme pár nových hráčů a turnaj v Liberci nám posloužil zejména k sehrávání týmu. Myslím, že jsme většinu času předváděli solidní výkony. Byly to první zápasy sezóny, takže samozřejmě jsou věci, na kterých musíme zapracovat. V průběhu turnaje jsme i vinou únavy začali produkovat více chyb , ale to je normální, protože v tomto období sezóny ještě velmi tvrdě trénujeme. Ale celkově jsem rád za to, co jsme v tomto turnaji předvedli, a myslím si, že jsme na dobré cestě,“ zhodnotil víkendové výkony svého týmu smečař Niklas Seppӓnen.

Kladno volejbal cz na turnaji v Liberci

Sestava:

Neves, Seppӓnen, Kyjanica, Platačs, Goncalves, Graham, libero Šálek – střídali Hýský, Donát, Čeketa

Kladno volejbal cz – VK Duka Liberec 3:1

Orli porazili pořádající tým Liberce v třech setech, čtvrtý dohrávaný pak vybojovala Dukla. Liberec posílil zejména ověřený levoruký univerzál Germán Johannsen. „ Jsem velmi spokojený s tím, jakým stylem jsme vstoupili do zápasu, a nakonec ho vyhráli. Odvedli jsme kolektivní výkon, fungovalo nám podání a souhra bloku s obranou v poli. José Neves po obstojném příjmu mohl kombinovat a i přesto, že toho moc v šestkách ještě neodtrénoval, to vypadá, že s většinou útočníků nebude mít problém se sehrát,“ popsal premiérový zápas na lavičce Orlů Arnaud Josserand.

Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha 1:3

V sobotním zápase narazilo Kladno na mistrovské Lvy. Ti turnaj odehráli s velmi omlazeným týmem, jelikož si řada jejich opor momentálně plní reprezentační povinnosti. „ První set jsme vyhráli díky Seppӓnenovi a Kyjanicovi, kteří uhráli důležité body a to převážilo. Druhou sadu jsme ztratili svou nedůsledností, kdy jsme od stavu 23:20 neuhráli ani bod. Pak jsme protočili sestavu a dali herní prostor nejmladším hráčům. I přesto, že jsme nakonec prohráli, se nemáme za co stydět,“ shrnul průběh Josserand.

Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko 2:2

Zápasový maraton uzavřel v neděli dopoledne duel s třetím týmem loňské UNIQA extraligy Karlovarskem. To od nového roku vede Australan Liam Sketcher a Jakub Salon. Těm chyběli v sestavě první nahrávač Wessel Keemink a chorvatský směčař Marelič. „ Pro nás to byl nejtěžší zápas. Měli jsme v nohou sedm tréninkových dní a dva intenzivní zápasy.  Nicméně jsme nakonec předvedli slušný výkon, vyhráli jsme první set, do kterého ještě nastoupila základní šestka a Platačs předvedl, proč si ho tolik ceníme. Pak ale zase přišla řada na mladé hráče Čeketu a Donáta, kteří se potřebují otrkat a zvykat si na nejvyšší úroveň,“ komentoval poslední herní test Josserand.

Eagles teď čeká série přípravných zápasů. Netrpělivě se očekává příjezd třech chybějících hráčů. „ Ani v následujících týdnech intenzitu tréninků nesnížíme, ještě máme dost času na práci. Ve čtvrtek a v pátek se dvakrát střetneme s Innsbruckem, který letos hraje kvalifikaci do CEV Ligy mistrů. Je to další velmi kvalitní soupeř, v kádru mají dva Italy, tři Brazilce, Američana. Navíc tím rozbijeme stereotyp turnajů, ve kterých narážíme stále jen na české týmy, takže se na tuto konfrontaci velmi těšíme,“ nastínil nejbližší plány A týmu asistent Tomáš Samsely.

Nadcházející přípravné zápasy A týmu:

14.9, 15.9. Kladno volejbal cz – Hypo Tirol Innsbruck

21.9., 22.9. Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz

29.9. VK Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

6.10., 7.10. Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice 10.10. Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram