Eagles začínají herní přípravu, prvním testem bude turnaj v Liberci

Příprava A týmu, Kladno volejbal cz

Po třech týdnech hrubé přípravy, věnované zejména fyzické kondici, nově složený tým otestuje trojice prestižních soupeřů na tradičním libereckém Dukla Cupu. Z důvodu účasti národního týmu v olympijské kvalifikaci odehrají Eagles první extraligový zápas až 22. října a nový trenér Arnaud Josserand má tak na práci s družstvem komfortních šest týdnů.

„ Přípravu jsme zahájili před třemi a půl týdny. Hlavní náplní byly tréninky cílené na velký počet opakování a individuální herní činnosti s míčem. Skákali jsem velmi zřídka, přednost měla v této periodě práce na kondici,“ popsal tréninkový proces Arnaud Josserand.

Jeho slova potvrzuje kondiční trenér kladenských Eagles Matyáš Myškovský: „ Letošní příprava byla kratší, ale o to intenzivnější. Nastavili jsme odlišný systém než v minulých letech. Spojovali jsme a zdvojovali tréninky, kvůli potřebě rozvíjet více pohybové dovednosti a zároveň pracovat na volejbale jsme zvolili jiný druh periodizace než vloni. Zadarmo nám to nedalo ani počasí, při prvních trénincích v cca 38 stupních jsem kluky litoval. Museli jsme kvůli tomu upravovat program. Všichni makali jako stroje a věřím, že budeme 100% připraveni na velkou nalož zápasů, která nás čeká,“ neskrýval spokojenost.

Myškovský naráží na fakt, že kvůli pozdnímu startu extraligy bude zápasový kalendář nabitý a družstvo složené kolem stálic Seppӓnena, Platačse a Hýského bude hrát pravidelně dvakrát v týdnu. Sezóna je letos k radosti všech obohacena o zápasy evropského CEV Cupu, ve kterém se Orli objeví po čtyřech letech. V neposlední řadě se musí do programu vměstnat i utkání Českého poháru.

Příprava A týmu, Kladno volejbal cz

Turnaj v Liberci, vzhledem k brzkému termínu, kladenský tým využije k práci na souhře nových nahrávačů s útočníky a nácviku systému obrany a bloku. „ Kluci se na hřišti ještě hledají. To je logické, ještě jsme neměli čas se detailně sehrávat. Jsou to naše první přátelské zápasy, takže můžeme hrát v klidu a bez tlaku. Zaměříme se na práci na našem herním systému a budeme vyžadovat preciznost v individuálních herních činnostech. Samozřejmě jdeme do zápasů s cílem zvítězit, ale pro mě bude důležité vidět, jak se chová tým i jednotliví hráči v zápasovém zatížení. Některé z nich znám dobře a mám je nakoukané, některé míň,“ shrnul svá očekávání Josserand. Tři náročné zápasy během tří dnů dávají trenérům prostor k rotaci sestavy, každý hráč dostane podobný herní prostor.

Arnaud Josserand, Kladno volejbal cz

Již v příštím týdnu budou mít kladenští fanoušci možnost vidět nově složený A tým v akci na domácí půdě, v Kladenské sportovní hale odehraje dvojutkání proti rakouskému mistrovi Hypo Tirol Innsbruck vedený slovenským tandemem Štefan Chrtianský, Daniel Končál.

Program turnaje:

8.9. 19:00 Dukla Liberec- Kladno volejbal cz

9.9. 17:00 Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

10.9. 11:00 VK Karlovarsko – Kladno volejbal cz

Nadcházející přípravné zápasy A týmu:

14.9, 15.9. Kladno volejbal cz – Hypo Tirol Innsbruck

21.9., 22.9. Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz

29.9. VK Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

6.10., 7.10. Kladno volejbal cz – Jihostroj České Budějovice

10.10. Kladno volejbal cz – VK TROX Příbram