Ženy se představí v domácím prostředí, zabojují v Českém poháru. Kvalitní příprava jim dodala sebevědomí

Nezvykle brzo zahájí soutěžní období A tým CATS. Již tuto sobotu čeká děvčata skupinová fáze Českého poháru, ve které odehrají hned tři zápasy proti prvoligovým celkům. V Kladenské sportovní hale mohou fanoušci vidět přední prvoligová družstva Sokol Nusle, Sokol Dobřichovice a Madetu České Budějovice. Druhá liga pak startuje až první říjnový víkend, kdy formu CATS prověří Liberec.

„ Pro nás je kvalifikace v domácím prostředí velmi atraktivní přípravný turnaj, ve kterém si můžeme poměřit výkonnost s prvoligovými týmy. Věřím, že nám to pomůže letos do sezóny vstoupit lépe než vloni. Jako tým jsme dál, jsme zkušenější a nově příchozí hráčky velmi rychle zapadly do kolektivu,“ komentuje svižný začátek staronová trenérka CATS Leona Neumannová.

„ S ženským týmem jsme si před přípravou vytyčili cíl zopakovat účast v baráži o první ligu, ale se šťastným koncem v podobně kýženého postupu do kvalitnější soutěže. Družstvo jsme v letním období vhodně posílili, takže mělo od srpna klid na práci v kompletním složení, což je velká změna oproti loňsku, kdy se skládalo de facto za pochodu,“ říká k cílům prezident klubu Milan Fortuník.

Tým opravdu neprošel radikálními změnami. To mu hraje do karet, protože nebude nutné ho budovat od nuly jako vloni a bude již v rámci možností sehraný. To dodává i komfort do něj v klidu začlenit nově příchozí hráčky. Omlazenou sestavu posílila Veronika Pešková, která by měla svým mladším spoluhráčkám předávat extraligové zkušenosti a vnést do hry klid a nadhled. Dvě kladenské odchovankyně by se měly k týmu připojit v období Vánoc. „ Máme výhodu i v tom, že několik děvčat umí hrát na vícero postech, to mi některé zápasy či situace velmi ulehčí, “ dodává trenérka Neumannová.

CATS letos čeká daleko větší zátěž, kromě tréninku navíc bude do přípravy během roku zařazena i posilovna: „ Baráž nám ukázala, že jsme na postup do první ligy nebyly připraveny. Silově, volejbalově, ale ani mentálně. Proto jsem ráda, že máme letos možnost s holkami odpracovat větší objem práce. Kvalita tréninků bude také vyšší, jelikož budeme trénovat ve vyšším počtu, “ těší Neumannovou.

První mistrovské utkání 2. ligy žen skupiny A je na programu 7.10. v Kladenské sportovní hale, kdy přijede Liberec. O dalších zápasech či změnách bude klub pravidelně informovat na webu a sociálních sítích.

Soupiska:

Nahrávačky : Anna Kalinová – nově příchozí

                       Tereza Karasová

Univerzálky : Nikola Kozlovská

                       Lucie Kroupová

Smečařky : Anita Volfová

                    Petra Sklenářová

                    Nela Rendlová – nově příchozí

                    Kristýna Hamouzová

                    Leona Neumannová

Blokařky:  Michaela Svobodová

                  Lucie Jánská – nově příchozí

                  Štěpána Skolilová

Libero: Veronika Pešková – nově příchozí