Orly po třech letech opouští opora Seppänen

Niklas Seppänen, Kladno volejbal cz

Po bronzové sezóně Kladno ztrácí jednu z největších osobností týmu i ČEZ extraligy. Pro radikální krok se po dlouhém váhání rozhodl Niklas Seppänen, zástupce kapitána Orlů a bývalý finský reprezentant. Velmi kompletní smečař se chce nyní soustředit zejména na rodinu, bez které byl po celou dobu kladenského působení. 

„Niklas i KP byli součástí Eagles tři roky a přirostli fanouškům k srdci. Všichni jsme byli s jejich výkony spokojeni a mně osobně se líbil kromě jejich výkonů i přístup k tréninkům, ke kondiční přípravě i psychohygieně. Spolupráce s nimi byla skvělá zkušenost a je škoda, že je ztrácíme, ale to je život,“ chápe postoj obou hráčů prezident klubu Milan Fortuník. 

Seppänena si vyhlédl společně s trenérem Samselym v roce 2021, kdy klub v první pocovidové sezóně připravil dlouhodobější sportovní plán s cílem vrátit se mezi nejlepší družstva české nejvyšší soutěže. Spolehlivý a herně velmi vyspělý smečař se ihned zařadil mezi nepostradatelné členy základní sestavy a brzo se ukázalo, že podpisem dlouhodobé spolupráce Kladno vyhrálo jackpot. Jeho mise v České republice vyvrcholila v letošním roce, kdy svůj tým dotáhl až do nejlepší trojice ČEZ extraligy.

Niklas Seppänen, Kladno volejbal cz

„Vyhrát bronz je skvělý pocit. Jsem tu tři roky a dva roky jsme se do bojů o medaile nedokázali probojovat. Takže mám pocit, že tohle je odměna za tříletou práci. Kromě toho jsem si tu našel spoustu úžasných přátel mezi hráči a trenéry a všemi lidmi kolem týmu, beru je jako členy rodiny. A také z tohoto důvodu letošní úspěch chutná tak sladce, protože jej s nimi mohu sdílet. Ale ze stejných důvodů je mi trochu smutno, že odcházím, ale v životě mě teď čekají další výzvy, které teď mají prioritu. Cítím, že je čas vrátit se domů a začít další kapitolu mého života. Jsem neskutečně vděčný za ty roky v Kladně a přeji všem lidem zde jen to nejlepší a doufám, že se zase uvidíme,“ neskrýval dojetí jeden z nejlepších smečařů ČEZ extraligy Niklas Seppänen, jehož loučení v rámci týmu bylo velmi emotivní. 

Seppänen podepsal pro příští rok ve finské nejvyšší soutěži v celku Akaa-Volley, který se umístil letos na nepopulární druhé příčce soutěže a vede ho další osobnost finského vrcholového volejbalu Olli Kunnari. Sympatický Fin ovšem nevyloučil svůj možný návrat do Kladna, a tak kapitola jeho působení v Česku zůstává ještě otevřená. 

Niklas Seppänen, Kladno volejbal cz