Letos jsme připravenější první ligu vybojovat, věří před baráží Leona Neumannová

Kladno CATS

CATS o víkendu vstoupí do nejočekávanější části volejbalového roku. Prolínací soutěž o postup do první ligy odstartují utkáním v Novém Veselí. První zápas se může jevit jako klíčový, protože Veselí doslova smetlo třetího ve hře, Rudolfov, nekompromisně ve třech setech. Ze zmíněné trojice postupují do rozšířené první ligy dvě družstva, a tak se sen kladenských koček o druhé nejvyšší soutěži může stát velmi brzo realitou. 

Již podruhé v řadě jste se probojovaly do baráže o první ligu. Čím se letošní sezóna od té loňské lišila?

Sezóna se lišila hlavně tím, že jsme už nebyly nováčky ligy a už jsme věděly do čeho jdeme. Díky širšímu týmu jsme i kvalitněji a častěji trénovaly. 

Máš pocit, že letos jste na vstup do první ligy dozrály?

Ano, troufám si říct, že letos jsme připravenější první ligu vybojovat. Určitě jsme pokročily ve fyzické připravenosti jednotlivých hraček, ale i naše hra je oproti loňsku pestřejší a komplexnější. Věřím, že velkou pomocí v těchto bojích bude to, že je nás více a všechny holky měly možnost v sezóně do zapasu naskočit.

Kladno CATS

Na konci soutěže se změnil systém baráže, kvůli tomu, že se první liga rozšířila. Baráž se bude hrát formou nadstavby, kdy se s každým týmem ( přihlášeny jsou tři) utkáte dvoukolově. Jak se Ti tato forma líbí? 

Zápas doma a venku je spravedlivý a za mě příjemnější než turnajový systém. Nějaké informace na soupeře máme. Určitě nás čekají velké boje, oba týmy ukázaly, že doma jsou silným soupeřem. Pro nás je důležitý náš výkon. Jdeme nastoupit do zápasu odvážně, bojovně, a hlavně jako jeden tým. Přesně tak jako v sezóně.

Jaká je nálada v týmu, jste kompletní a natěšené si vysněnou první ligu vybojovat? 

Pevně věřím, že jedna pro druhou první ligu vybojujeme! 

Program prolínací soutěže:

13.4. Nové Veselí – Kladno volejbal cz 

14.4. Rudolfov – Kladno volejbal cz 

20.4. Kladno volejbal cz – Rudolfov 

21.4. Kladno volejbal cz – Nové Veselí