Donát míří na mistrovství Evropy, CATS musí baráž rozhodnout v domácích zápasech

Kladno CATS a Reprezentace U18

Kladenský A tým žen zahájil dvěma zápasy na půdě soupeřů barážové boje o první ligu žen. Dvě tiebreakové výhry mohou hrát velmi důležitou roli v konečném zúčtování, a tak je pro družstvo Leony Neumannové podstatné i to, že budou v zápasech o všechno těžit z domácího prostředí a podpory kladenských fanoušků. Člen A týmu a opora všech mládežnických družstev Jiří Donát byl členem reprezentačního výběru U18, který ve třech kvalifikačních zápasech neztratil ani set a zařadil se po bok kategorií U20 a U22 v účasti na mistroství Evropy. 

CATS 

Kladno CATS

CATS vstoupily do baráže doslova maratonem. Po soustředěném výkonu vedl tým hrající trenérky Leony Neumannové, který v prolínací soutěži koučuje šéftrenér chlapecké složky Martin Čmeľ, 2:0 a nadechoval se mohutného finiše. Ten se bohužel nepovedl a děvčata musel hájit své vítězství až v tiebreaku. Naštěstí pro Kladno úspěšně a bodovým blokem proměnila matchball symbolicky nejzkušenější hráčka družstva Leona Neumannová. 

Nedělní utkání po velkém boji opět ovládly kladenské Kočky po dvou hodinách v páté sadě. Postup do druhé nejvyšší soutěže mají ve svých rukou a rozhodne se ve dvou domácích zápasech příští víkend. 

Nové Veselí – Kladno volejbal cz 2:3

Rudolfov – Kladno volejbal cz 2:3 

Výsledky a program naleznete ZDE

Reprezentace U18 

Reprezentace U18

Kladenský nahrávač Jiří Donát se se svými kamarády v kadetské reprezentaci radoval ze suverénního postupu na mistrovství Evropy, které bude od 10. – 21. července pořádat Bulharsko. Tým vedený Janem Svobodou neztratil v kosovské baráži ani set a mohl si dovolit v každém zápase točit sestavu. Reprezentační kategorie U18 přišla o možnost přímé kvalifikace na lednovém turnaji MEVZA, kdy ve finále podlehla 3:2 Slovinsku a musela o svou účast bojovat až ve druhém kole. 

„ Připravovali jsme se od konce února a věděli jsme už od začátku, že to bude náročná a důležitá kvalifikace. Proběhla spousta přípravných utkání s týmy z 1.ligy až po mezinárodni přáteláky.  Jsem rád, že jsme dostali Estonce, Dány a domácí Kosovo, jelikož to byla poměrně hratelná skupina, ale věděli jsme, že nesmíme nic podcenit. Jsem nesmírně rád, že jsme se kvalifikovali a chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nám fandili u obrazovek,“ vyjádřil se po posledním utkání nahrávač kladenských Orlů Jiří Donát. 

Česko – Estonsko 3:0

Česko – Dánsko 3:0

Česko – Kosovo 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE