Víkendový výsledkový servis 2.3. – 3.3. : Chlapecké soutěže čeká měsíční pauza

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Úspěchem skončilo účinkování kladenského týmu do dvaceti let na extraligovém turnaji v Brně. Díky stoprocentní zápasové bilanci se jim konečně podařilo odrazit ze dna a postoupit do třetí nejlepší skupiny extraligy. Po dvou hracích víkendech budou chlapecké soutěže přerušeny z důvodu kvalifikací mládežnických reprezentací a do zápasového režimu se vrátí až ke konci dubna posledními turnaji všech kategorií. 

Chlapci U20

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Junioři sehráli ve Šlapanicích předposlední turnaj extraligy U20. Eagles doteď v této kategorii soutěž moc nevycházela, ale po vydařených víkendových výkonech se konečně dočkali postupu do skupiny C. V sobotu hned první utkání proti Velmezu (Velké Meziříčí) defacto rozhodlo o postupujícím. Ve vyrovnaném utkání Kladno zkrácenou sadu zvládlo mnohem lépe a zajistilo si tak první výhru 3:2. Oba týmy pak zbytkem turnaje procházely bez zaváhání, takže výsledek z jejich střetnutí byl nakonec opravdu klíčový. „ Jsem rád, že jsme se do posledního turnaje vrátili mezi kvalitnější volejbal, kam určitě tato kategorie patří,“ potěšilo šéftrenéra kladenské mládeže Martina Čmeľa. 

Kladno – Velké Meziříčí 3:2

Kladno – Svitavy 3:0

Kladno – Šlapanice 3:0

Kladno – Nymburk 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Eagles U20, Kladno volejbal cz

Již tento víkend v Brně čeká kladenské kadety poslední bodovací turnaj U18, ve kterém se už o nic nehraje, jelikož je již víceméně na sto procent jisté, koho budou mít Eagles ve skupině závěrečného finálového turnaje. „ Na turnaj pojedeme s tím, že chceme vyzkoušet různé varianty střídání a pomoci si lavičkou, když bude nejhůř. Poprvé si také zahrajeme s týmem SGLD, které budeme mít ve skupině i na finále,“ prozradil své plány trenér Martin Čmeľ. 

Výjezd do Brna si mladí Orli zopakují i o týden později, protože Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka hostí i turnaj nejlepší skupiny kategorie U22. Tento výběr i nadále může doufat v kvalifikaci na finálový turnaj, z 12. místa mají osmé Šlapanice na dohled. Rozdíl deseti bodů není tak hrozivý, jak by se mohlo zdát, Kladnu musí určitě turnaj vyjít a musí co nejvíce bodovat, brněnský tým spadl do druhé výkonnostní skupiny a nejlepší variantou by bylo, kdyby v ní po víkendových zápasech i zůstal. 

Duben je věnovaný mezinárodním turnajům reprezentačních výběrů, a tak všechna družstva čeká dlouhá měsíční pauza před závěrečnými turnaji jednotlivých kategorií i finálovými vrcholy soutěží. 

Dívky U18

Cats U18, Kladno volejbal cz

Ve druhé polovině 2. ligy bojují kadetky ve skupině o 7. až 12. místo. V domácím prostředí bohužel neuspěly a v sobotu dvakrát bez zisku setu podlehly Mělníku. „ Soupeřky byly ve všech činnostech lepší. Holky se snaží, ale bohužel to nejde. V sobotu nás čeká další výjezd do Teplic a doufáme, že to bude lepší,“ okomentoval prohry trenér Václav Červený. CATS se tak nadále krčí na předposledním místě skupiny a mají pětibodový náskok před Šanovem Teplice. 

Kladno – Mělník 0:3, 0:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE