Orli podpoří v zápase s Příbramí potravinovou banku

Kladno volejbal cz

Shodou okolností bude dnešní derby s Příbramí vším, jen ne nudný posledním zápasem základní části ČEZ extraligy. Protože se Orlům nepodařilo vybojovat na severu Čech v Liberci alespoň bod, musí tradičního soupeře porazit a tím získají jistotu zaslouženého stříbra na konci dlouhodobé části soutěže. Do karet jim ale hraje i fakt, že Liberec, se kterým na dálku bojují, startuje svůj duel s Jihostroje České Budějovice již v 16 hodin, a tak bude před startem utkání v Kladenské sportovní haly velká část hádanky již vyřešena. 

Kocouři z Příbrami mají už jistotu šestého místa a budou tak soupeřem jednoho z výše zmiňované dvojice. VK TROX Příbram si udržel, pro někoho překvapivě, dlouhodobě velmi konstantní výkonnost po celou dobu soutěže a až na drobná zaváhání plnil cíle, které si před sezónou vytyčili. Tým vedený zkušeným českým koučem Lubomírem Vašinou se momentálně opírá o lídry Šábrta, Rosenbauma a Tomana, kteří v druhé části ČEZ extraligy hrají ve velké pohodě. 

Atraktivitu utkání jistě zvýší i televizní přenos, který nově zajišťuje sportovní televize SPORTY TV, se kterou Český volejbalový svaz navázal stejně jako zástupci jiných halových sportů dlouhodobou spolupráci. Celou noc tak Vladimír Bednář a jeho spolupracovníci pokládali vyžadovaný taraflex, který je pro hráče i rozhodčí pokaždé velkým benefitem. Komentář tentokrát obstarají Tomáš Klement s expertem Janem Svobodou. 

„ Nakonec se to sešlo tak, že i dnešní zápas je extrémně důležitý, i když jsme trochu doufali, že si jistotu druhého místa uhrajeme o trochu dřív. To ale nevadí, všichni věříme v naše vítězství a alespoň se o něj podělíme s naším fantastickým publikem,“ říká manažerka klubu Anna Earl. „ Jsem si jistá, že důležitost dnešního zápasu přiláká do haly co nejvíce lidí, protože jsme na dnes připravili i charitativní potravinovou sbírku a v tomto případě se každá pomoc počítá, “ doufá v hojnou účast v hledišti. Veškeré trvanlivé potraviny, konzervy, masové konzervy, rýže, instantní polévky, čaje, nebo třeba luštěniny budou dobrovolníci ukládat do kontejnerů, připravených u vchodu do haly. 

Utkání vysílá ve čtvrtek 2.3. od 18:00 hodin volej.tv , ze záznamu pak ve 22 hodina na nové sportovní televizní stanici SPORTY TV.

Nadcházející zápasy ČEZ extraligy:

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram ( ze záznamu na SPORTY TV )

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

17.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

20.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

23.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy

29.3. semifinále play-off ČEZ extraligy 

30.3. semifinále play-off ČEZ extraligy

1.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

2.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

5.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

6.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

9.4. semifinále play-off ČEZ extraligy

10.4. semifinále play-off ČEZ extraligy