Zazáří Orli i před světly televizních reflektorů?

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

Dohrávka 23. kola ČEZ extraligy bude mít pro některé zúčastněné velmi speciální nádech. Před televizními kamerami se kladenský klub oficiálně rozloučí se svým dlouholetým hráčem a miláčkem publika Tomášem Hýským. Nálada v Kladenské sportovní hale nezůstane rozněžněná nadlouho, domácí volejbalisté si cílevědomě kráčí za extraligovým stříbrem ze základní části, o čemž definitivně rozhodnou poslední tři zápasy, a tak i proti ústeckému týmu chtějí dominovat. 

„ S Tomášem jsme se nerozešli ve zlém, což velmi oceňuji a jsem rád za možnost, že se s ním můžeme před domácím publikem upřímně a na úrovni rozloučit. To ale samozřejmě neznamená, že mu a jeho novému týmu přenecháme tři body, rozhodli jsme se pro trochu tradičnější alternativu dárků,“ usmívá se před důležitým zápasem prezident Orlů a dlouholetý šéf Hýského Milan Fortuník. 

Kladno se letos poprvé ukáže ve vysílání ČT4 sport proti jedenáctému družstvu neúplné tabulky. Kouč Ondřej Žaba se po příchodu Hýského rozloučil se smečařem Olsenem, ale ani tyto změny jeho tým nenakoply. Až v posledních dvou kolech Severočeši zase začali vystrkovat růžky a porazili Brno a Beskydy. Odrazili se ode dna extraligy, ovšem ze všech týmů bojujících o to se vyhnout baráži mají jednoznačně nejhorší los. Kromě Kladna totiž do konce základní části odehrají zápasy s Karlovarskem a Českými Budějovicemi. 

Kladenské družstvo, které může již na sto procent počítat s uzdraveným kapitánem Adamem Zajíčkem, využilo po výhře v Brně volný víkend k regeneraci a kondičnímu tréninku, od pondělí se již plně soustředí na tři zbývající konfrontace, které rozhodnou nejen o jejich umístění. 

„ Před vyřazovací částí nás ještě čeká několik zápasů, které jsou pro nás velmi důležité, abychom do play-off vstoupili z co nejlepší pozice. Ústí stále bojuje o místo v předkole, takže určitě udělá vše, aby u nás získalo nějaké body. Je jen na nás, abychom si udrželi stoprocentní koncentraci a úroveň našeho výkonu od začátku do konce. Jsem si jistý, že když to tak bude, tři body budou naše,“ apeluje na správný přístup k zápasu Niklas Seppänen. 

Utkání vysílá ve středu 21.2. od 16:30 hodin volej.tv a v přímém přenosu i ČT4 sport. 

Sponzorem zápasu se stala společnost CERVA, která sídli v nedaleké Jenči u Prahy. Lídr na trhu s osobními ochrannými pracovními prostředky (kalhoty z neprořezaného materiálu, rukavice s TPU membránou, Hi-Vis soupravy viditelné na stovky metrů daleko) urazil od svého založení dlouhou cestu a momentálně má své pobočky již na čtyřech kontinentech. Česká firma s obratem 6 miliard Kč podporuje řadu projektů, iniciativ a hnutí jako například Ukliďme Česko, Armádu Spásy, Rohlík.cz.

Kladenský volejbalový klub chce ve spolupráci s Farní charitou Kladno svým fanouškům s předstihem představit charitativní akci, kterou připravil na poslední zápas základní části ČEZ extraligy. „ S pomocí našich úžasných fanoušků a partnerů chceme podpořit Kladenskou potravinovou banku, která pomáhá lidem v hmotné nouzi, a především matkám samoživitelkám. Na utkání s Příbramí v sobotu 2. března proto přineste trvanlivé potraviny, konzervy, masové konzervy, rýže, instantní polévky, čaje, nebo třeba luštěniny, abychom společně potravinovou banku podpořili a pomohli dobré věci,“ informuje s náskokem Anna Earl, výkonná manažerka klubu. 

Nadcházející zápasy A týmu:

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

29.3. – 14.4. semifinále play-off ČEZ extraligy