Víkendový výsledkový servis 17.2. – 18.2. : Forma kladenské mládeže pomalu graduje

Cats U16, Kladno volejbal cz

Výsledkově velmi úspěšný víkend mají v nohách všechna kladenská družstva. V klíčových momentech sezóny se začíná projevovat poctivá celoroční práce, a tak se spolu se svými trenéry mohou radovat nejen z výher, ale i slibných dlouhodobých umístění, která rozhodují před finálovými turnaji a šancích na konečný úspěch. 

Chlapci U18

Eagles U18, Kladno volejbal cz

Pětičlennou skupinu extraligy U18 se podařilo ovládnout kladenským kadetům. Nejlepší skupinu nejlepší celorepublikové soutěže vyhráli bez jediného zaváhání a připravili si skvělou pozici pro finálový turnaj. 

Již v prvním zápase družstvo Kladna prolomilo sérii tiebreakových proher s Budějovicemi. Pátému setu se sice hráči Martina Čmeľa nevyhli, ale po nepovedené střední pasáži zápasu ztrátu jednoho bodu nikdo neřešil. Druhé utkání proti Green Frýdek-Místek bylo vyrovnané pouze v prvním setu, který se rozhodl až samotném závěru. Nakonec ho vybojovali Eagles stejně jako další dvě sady.  

„ Už po prvním dnu jsme měli jistotu setrvání v elitní skupině do posledního bodovacího turnaje extraligy. Rozhodli jsme se vyzkoušet různé herní varianty, a i v pozměněné sestavě jsme v neděli dvakrát 3:0 vyhráli. To nám zajistilo úplně první zisk plného počtu bodů a posun ze čtvrtého místa celkového pořadí na třetí, což by mohla být výhoda do finálového turnaje,“ ocenil výkony kadetů trenér Čmeľ. 

Kladno – České Budějovice 3:2

Kladno – Green Volley Frýdek Místek 3:0

Kladno – Lvi Praha 3:0

Kladno – Hradec Králové 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Osmé kolo Krajského přeboru U16 měli v plánu před jarními prázdninami starší žáci. V neděli se střetli se dvěma týmy Příbrami a ani jednomu nedali jedinou šanci jakkoli bodovat. Po zaslouženém volnu budou mít i díky úspěšným výsledkům čas se v klidu připravovat na Finálový turnaj Českého poháru, který se uskuteční 15. – 17.3. 

Kladno – Příbram B 2:0

Kladno – Příbram A 2:0

Kladno – 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

CATS 

Cats, Kladno volejbal cz

Ženský tým překvapivě zaváhal ve druhém zápase, když v domácím prostředí ztratil s Tuchlovicemi kvůli prohře v pátém setu bod. To ovšem nic nemění na jeho neotřesitelné pozici v čele celkového pořadí. „ V sobotu 17.2. jsme na domácí palubovce odehrály zápas s týmem z Tuchlovic. Zisk tří bodů z prvního zápasu byl téměř bezproblémový. Tlačily jsme servisem i na útoku. Druhý zápas neprobíhal podle našich představ. Začátek prvního setu jsme začaly prohrávat s větším bodovým rozdílem, který jsme nakonec otočily a vyhrály. To samé následovalo ve druhém setu, kdy nás soupeřky zaskočily servisem a my jsme měly problémy s přihrávkou. I přes bojovnost a dotahování bodové ztráty jsme set prohrály. Utkání se rozhodovalo až v pátém setu, který pro nás skončil prohrou těsně o dva body. Do tabulky si tedy připisujeme čtyři body,“ popsala sobotní výkony Adela Šestáková.

Kladno – Tuchlovice 3:0, 2:3 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16 

Cats U16, Kladno volejbal cz

Na další kolo Českého poháru starších žákyň U16 vyrazilo družstvo Ireny Pokorné o víkendu do Nového Boru. V sobotu děvčata odehrála čtyři zápasy. „ V prvních třech zápasech jsme předváděly slušný volejbal. Koncentrovaně jsme podávaly, díky dobrému příjmu jsme mohly zkoušet i rychlou hru středem, na které teď pilně pracujeme,“ chválila trenérka. 

V prvních dvou zápasech s Opavou a Táborem tedy Cats neztratily ani set. Třetí zápas s domácím Novým Borem dotáhly až do nejtěsnější možné koncovky a ve třetím setu byly nakonec šťastnější soupeřky. Čtvrtý zápas sobotního dne už byl unavený a bohužel odevzdaný a bez zisku setu ho kladenský tým prohrál. 

„ První set nedělního klání vypadal ještě poměrně ospale. Ale po několika výborných zásazích v poli jsme se dokázaly probudit a začaly jsme se soustředit na všechny herní činnosti a jednoduché pokyny, které opět začaly fungovat. Po třech nedělních vítězstvích vyhráváme celou skupinu a do dalšího kola postupujeme do třetí osmičky,“ radovala se po zápasovém maratonu Irena Pokorná. 

Kladno – Happy Sport Opava 2:0

Kladno – Volejbal Tábor 2:0

Kladno – TJ Jiskra Nový Bor B 1:2

Kladno – TJ Sokol Pardubice 0:2

Kladno – TJ Jiskra Jaroměř 2:0

Kladno – Loko Plzeň A 2:1

Kladno – VSK Spartak Děčín 2:0

Všechny výsledky ZDE

Nadcházející zápasy:

Muži B, 2. liga: Praha – Kladno, 24.2. 

CATS, 2. liga: Mnichovo Hradiště, 24.2.

CATS U20, 2. liga: Kladno – Rudolfov, 25.2.

NVC, 1. liga: NVC – Rudolfov, 24.2.