Další obětí kladenské mašiny bylo Brno

Foto: Volejbal Brno

Ani v předehrávce 26. kola kladenští volejbalisté nezaváhali a na půdě devátého Brna po celý zápas dominovali. Zasloužené tři body se po zápase ukázaly jako velmi podstatné, jelikož přímý konkurent z Liberce doslova deklasoval VK Karlovarsko a pořád dýchá Orlům na záda. Tým Arnauda Josseranda má však vše ve svých rukou, Dukla má navíc odehraný o zápas více. 

„ Je skvělé, že jsme si zápas zkušeně pohlídali a vezeme z venku tři body. Byli jsme efektivní na podání a v obraně, dostali jsme se do rytmu. Byl bych rád, kdybychom ho udrželi pro zbývající zápasy. Chci osobně poděkovat našim fanouškům, kteří mě vyhecovali, abych se sebe dostal to nejlepší,“ těšil včerejší výsledek desetibodového smečaře Takahika Imamuru. 

Kladno vlétlo do zápasu vedením 6:3 a domácí kouč Ondřej Marek ihned svolal svůj tým k oddechovému času. Pohodu Orlů však nijak nepřerušil a Imamurův útok ze zóny šest znamenal vedení 10:4. Brno pak zkusilo pro změnu tempa vystřídat nahrávače, ani to ovšem průběh setu nezměnilo. Platačsovy dva bodové bloky potvrdily kladenskou dominanci a Imamurova dlouhá diagonála při podání kapitána Seppanena jen pečetila brněnský zmar (16:6). I vítězi setu pak již nebylo pochyb. 

Druhý set začal vyrovnaněji, což bylo pochopitelné, vzhledem k tomu, že domácí družstvo má ve svém kádru kvalitní a zkušené hráče. Prosazoval se zejména David Janků a Jakub Janečka. I přesto Brno nedokázalo najít způsob, jak precizně hrající Kladno znejistět. Zápas vyloženě vycházel Imamurovi, který tentokrát nahradil v sestavě Gonçalvese, a i opora Platačs byla neomylná. Za stavu 13:9 Orli třemi úspěšnými útoky v řadě soupeři odskočili a kráčeli si pro vedení 2:0. 

Foto: Volejbal Brno

Poslední sada nijak nevybočila z nastoleného trendu. Po esu Grahama na 8:3 chtěla případnou sérii zastavit domácí lavička time-outem, odpovědí bylo však jen další eso a blok Nevese. I přes nepříznivý stav 17:11 se soupeř dokázal ovšem zvednout. Úspěšné útoky Nováka a dvě esa Dixona přiblížily Brno na tři body, Bukáčkova chyba na síti znamenala matchaball pro Orly, který ihned proměnil Villarrealem blokem. 

„ Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Brno jsme k ničemu nepustili s výjimkou třetího setu, kdy riskovali servis a podařilo se jim pár dobrých útoků. My jsme nezpanikařili a dohráli si to. Do konce základní části nás čekají dva domácí zápasy, ve kterých bychom chtěli stoprocentně bodovat a těžký výjezd do Liberce, na to se teď soustředíme,“ popsal plán na další dva týdny asistent trenéra Tomáš Samsely. 

Orli mají teď skoro celý týden na přípravu dalšího zápasu, ve kterém v domácí Kladenské sportovní hale přivítají předposlední Ústí nad Labem. Vzhledem k tomu, že byl zápas vybrán jako televizní utkání, byl přeložen na středu 21.2. Začne také neobvykle v 16:30. 

Statistika zápasu ZDE

Ostatní výsledky ČEZ extraligy mužů a tabulku najdete ZDE.

Nadcházející zápasy A týmu:

21.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem ( ZMĚNA – televizní zápas !!! )

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

29.3. – 14.4. semifinále play-off ČEZ extraligy