Ze zápasu v Praze jsme se poučili, věří Kyjanica

Lukáš Kyjanica, Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

Předposlední výjezd mají naplánovaný na čtvrtek kladenští volejbalisté. Míří na jižní Moravu, kde budou chtít navázat na velmi solidní výkony z posledních zápasů. Brno ovšem ještě živí šanci na sedmou příčku, takže bude vším, jen ne odevzdaným soupeřem bez ambicí. Cílová rovinka bude tedy pro všechny týmy hlavně zkouškou pevných nervů.

„ Brno je rozhodně těžký soupeř, navíc v domácím prostředí hrají velmi dobře. Na to, jaké zaujímají momentálně umístění v tabulce, mají velmi kvalitní tým, a hlavně proto je nesmíme podcenit. Bude to utkání především o nás, jak zvládneme plnit taktické pokyny, popasujeme se servisem a přihrávkou a jestli udržíme koncentraci po celý zápas. Myslím si, že jsme se poučili z našeho posledního zápasu proti Praze a vrátíme se domů se třemi body,“ věří blokař Lukáš Kyjanica. 

Kladenský tým si na podzim s Brnem poradil v domácím prostředí 3:1, hosté se však potýkali s marodkou a nastoupili bez prvního univerzála a smečaře Nováka. Cílem pro čtvrteční zápas je jednoznačně zisk tří bodů, které by mohly znamenat významné nakročení ke konečnému druhému místu po základní části extraligy

Jihomoravský klub je tradičním členem české nejvyšší volejbalové soutěže. I když se jeho poslední medaile datuje do sezóny 2015/2016, kdy v legendární finálové sérii, která vstoupila do historie i diváckou návštěvností, podlehli Dukle Liberec, je brněnský tým postrachem všech favoritů. Do karet mu hraje domácí prostředí, jelikož na legendární Kouničce se nevyhrává snadno. 

Momentálně se družstvo nadále vedené Ondřejem Markem krčí na deváté příčce ČEZ extraligy, a to spíše z důvodu nestabilních výkonů, než že by jeho kádr postrádal kvalitu. Dlouhodobý koncept práce s mladými odchovanci je úspěšný, ale samozřejmě přináší i riziko herních výkyvů. V sestavě se o body stará druhý nejvíce bodující hráč soutěže Thiessen. S průměrem 4,5 bodu na set a celkovými 345 zásahy jako jediný „drží“ krok s lídrem statistik Platačsem. 

Týmu bude chybět dlouholetá opora a asistent Michal Hrazdíra, který byl do konce sezóny uvolněn na hostování do prvoligového Kolína.

Předehrávka 26. kola je pro Orly bodově velmi podstatná, protože ve čtvrtek na sebe narazí i jejich přímí konkurenti Dukla Liberec a Karlovarsko, v sobotu pak Jihostroj a Praha. 

Utkání vysílá ve čtvrtek 15.2. od 19:00 hodin volej.tv. Sobotní zápas byl z důvodu televizního přenosu přesunut na středu 21.2. 

Nadcházející zápasy A týmu:

21.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem ( ZMĚNA – televizní zápas !!! )

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

29.3. – 14.4. semifinále play-off ČEZ extraligy