Víkendový výsledkový servis 10.2. – 11.2. : Smekám před kluky, postupem zažehli plamínek naděje na finálový turnaj, chválí Čmeľ

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Kladenská sportovní hala byla svědkem tiebreakové smršti, ze které Eagles vybruslili s hlavou nahoře a zajistili si kvalifikaci do první skupiny celé extraligy. To je po velmi pomalém rozjezdu sezóny fantastický úspěch. I CATS, nadále suverénní, se mohou již s předstihem připravovat na dubnový kvalifikační turnaj, ke kterému se skvělými výsledky bez zaváhání přibližují. 

Chlapci U22

Eagles U22, Kladno volejbal cz

Kladenský klub organizoval další turnaj extraligy kategorie U22. K vidění byla asi ta nejvyrovnanější klání letošní sezóny. Neuvěřitelných osmnáct setů odehrál tým Martina Čmeľa jen dvou dnech, třikrát se přitom radoval z výhry. Po sobotních zápasech se čtyřmi body za dvě výhry v tiebreaku vedli Orli tabulku, a to je rozhodující utkání teprve čekala. 

„ V neděli jsme proti Českým Budějovicím hráli koncentrovaně a drželi jsme po celý zápas vysoké procento sideoutu, a i díky tomu jsme vedli 2:0 na sety. Ve třetím a čtvrtém setu jsme si vybojovali i několik matchbalů, nakonec jsme ale utkáni prohráli v tiebreaku 15:12,“ mrzelo Martina Čmeľa. 

Až v posledním zápase turnaje se rozhodovalo o postupujícím a s Příbramí si Kladno poradilo ve třech setech! „ Po tragédii na rozřazovacím turnaji, začátek v poslední skupině a teď vzestup až do nejlepší skupiny? Smekám před kluky, jaké soustředění a nasazení v neděli předvedli, a postupem zažehli plamínek naděje na finálový turnaj,“ měl pro svůj tým jen slova uznání Čmeľ. 

Kladno – Benátky nad Jizerou 3:2

Kladno – Kolín 3:2

Kladno – České Budějovice 2:3

Kladno – Příbram 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U16

Eagles U16, Kladno volejbal cz

Již pátý turnaj Českého poháru odehráli kladenští starší žáci. Vyrovnaný turnaj, organizovaný v Dolních Břežanech, nabídl řadu pohledných zápasů.  Kluci odehráli nejlepší zápasy s Brnem, které vyhrálo turnaj,  a s dalším postupujícím Green Volley Frýdek Místek, který porazili hladce 2:0. Eagles dokázali vyzrát i na třetí Svitavy, pak ale nedokázali udržet koncentraci v zápasech s týmy, které jsou výkonnostně pod nimi.  „ Máme sice pochvalu od soupeřů, že se kluci zlepšují, ale musí nás mrzet, že jsme si prohráli postup mezi prvních osm,“ zhodnotil víkendové výkony Martin Ticháček. 

Kladno – Sokol Mnichovo Hradiště 1:2

Kladno – TJ Svitavy 2:0

Kladno – Orion Praha 1:2

Kladno – VK Brno 1:2

Kladno – Frýdek Místek 2:0

Kladno – VSC Zlín 0:2

Kladno – TJ Sokol Letovice 2:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U14 

Eagles U14, Kladno volejbal cz

Předposlední kolo Krajského přeboru nejmladší chlapecké kategorie U14 uspořádala Příbram. „ První zápas jsme po boji v první sadě vyhráli, ale jsme pomalí a málo bojovní, nad soupeřem jsme měli pouze výškovou převahu,“ popsala utkání trenérka Kateřina Svobodová.  

Další dva zápasy s Prosekem a Příbramí A Eagles podle předpokladů prohráli bez zisku setu. „Neumíme přijmout jejich těžké podání a když už míč někam zvedneme, tak naši nahrávači nejsou schopni ho doběhnout a zvednout na útočníky. Pereme se s vlastní špatnou technikou útočného úderu, a ještě k tomu nemáme míče ideálně nahrané. Hráči, kteří by měli tým táhnout, tento úkol bohužel neplní,“ byla po turnaji kritická trenérka Svobodová. 

Kladno – Příbram B 2:0

Kladno – Prosek 0:2

Kladno – Příbram A 0:2 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

CATS 

Cats, Kladno volejbal cz

CATS si od začátku sezóny dokázaly vypracovat ve skupině A druhé ligy závratný čtrnáctibodový náskok. Čtyři kola před koncem základní části soutěže tak mají před soupeřkami solidní náskok a ve svých rukou postup do kvalifikačního turnaje o první ligu. Víkendový zápas shrnula Petra Sklenářová: „ V sobotu jsme za mlhavého rána vyrazily za posledním týmem tabulky, Domažlicemi. Než nám soupeřky zatopily v hale, postarala se o kvalitní rozehřátí svalstva kapitánka Anita Volfová.  V prvním zápase přišlo po prvních dvou vyhraných setech pár výkyvů na příjmu, pár opatrných útoků a celkový útlum ve třetím setu, které zapříčinily jeho prohru. Ve čtvrtém setu jsme nastavily zpět správný mindset, hrály naši hru a bod po bodu dovedly zápas do vítězného konce. Ve druhém zápase jsme si vyzkoušely, že umíme při útoku využívat soupeřovi bloky. Také jsme potrénovaly obracení nepříznivého skóre v koncovce a díky bojovné hře celého týmu jsme zápas vyhrály 3:0 na sety. Celkově si tedy z Domažlic odvážíme 6 bodů do tabulky, pár příspěvků do píny, a snad i širší škálu dovedností, na hřišti i mimo.“

Kladno – Domažlice 3:1, 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U18 

Cats U18, Kladno volejbal cz

Kladenská děvčata si připsala dvě velmi důležité výhry v Děčíně. Ve skupině o 7. – 12 místo druhé ligy kadetek mají momentálně na svém kontě 10 bodů a v příštím dvojzápase budou hostit na domácí palubovce lídra z Mělníka. „ Holky musím pochválit , dobré podání , přihrávky, hra v poli a na naše poměry razantní útok z kůlů a efektivní útok obou blokařek,“ potěšily výkony i výsledky trenéra Tomáše Svobodu. 

Kladno – Děčín 3:2, 3:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U16 A 

Cats U16 A, Kladno volejbal cz

Ve vysněné první skupině Krajského přeboru se představily starší žákyně A. I když do obou dvou zápasů, které nakonec ztratily, vstoupily velmi dobře, úvodní tlak na soupeře nedokázaly CATS udržet i do dalších setů. „ Ve druhých setech se nám přestávalo dařit především na útoku a neskládaly jsme dobře připravený útok. O třetí sety obou zápasu jsme se bohužel už málo popraly,“ mrzelo trenérku Irenu Pokornou. 

I vstup do třetího utkání se Kladnu povedl a v prvním setu si vytvořilo velmi komfortní náskok, který stačil k jeho výhře. Druhý set sice zaostávalo za soupeřkami, ale jejich čtyřbodový náskok i díky kvalitnímu servisu a precizní hře v poli dotáhlo a mohlo se nakonec radovat i z celkového vítězství. 

Kladno – Příbram A 1:2

Kladno – Hořovice 1:2

Kladno – Benátky nad Jizerou 2:0

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U16 B 

Cats U16 B, Kladno volejbal cz

V neděli kladenský klub pořádal turnaj Krajského přeboru skupiny B. Starší žákyně B týmu odehrály celkem čtyři zápasy, bohužel z nich vybojovaly pouze jeden tiebreakový bod.  „ Dobře jsme podávali,  ale nebyli jsme pečliví na přihrávce a z toho vycházelo hodně chyb,“ věděl o příčinách porážek trenér Petr Vilt. 

Kladno – Kralupy B 0:2

Kladno – VK Rakovník 0:2

Kladno – Kralupy C 1:2

Kladno – Baník Příbram B 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U14 A

Cats U14 A, Kladno volejbal cz

Krajský přebor kategorie U14 hostil v sobotu Mělník. A tým měl v plánu odehrát pouhé dva zápasy. Do prvního zapasu nejmladší CATS nastoupily natěšeně a koncentrovaně. „ Dařilo se nám pečlivě přihrávat míče zadarmo, ze kterých už jsme dokázaly razantněji zaútočit než při posledním turnaji. Minimálně jsme kazily na podaní a zaslouženě jsme braly body za výhru,“ těšil progres trenérku Irenu Pokornou.  

Druhy zápas s domácím Mělníkem už byl velmi vyrovnaný. V důležitých okamžicích ale bohužel děvčatům nevycházelo podání, naopak soupeř je dobrých plachtícím servisem zatlačil. CATS jsou tak i díky jedné výhře jen jediný bod za v tabulce čtvrtým Mělníkem. 

Kladno – Roztoky 2:0

Kladno – Mělník 1:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U14 B 

Cats U14 B, Kladno volejbal cz

I B tým v sobotu vyrazil do Mělníka, kde se představil ve třech zápasech. Mohl slavit jedno vítězství bez ztráty setu, následovaly dvě prohry, i přes skóre 2:0 měly ovšem vyrovnaný průběh. 

Kladno – Roztoky 2:0

Kladno – Mělník 0:2

Kladno – Kralupy 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.