UNYP aréna zítra uvidí atraktivní duel medailových aspirantů

Kladno volejbal cz, ČEZ extraliga muži 2023-2024

Se sérii pěti výher v řadě v zádech pocestují Orli do pražské UNYP arény, kde se zítra postaví mistrovským Lvům. Magnet víkendového extraligového programu svede první a druhý tým letošní sezóny. Vzhledem k dojezdové vzdálenosti může Kladno počítat s hlasitou podporou z hlediště a je předpokladem, že zápas bude mít náboj jak na hřišti, tak na tribunách. 

„ Zítra nás čeká velmi speciální zápas, protože v případě výhry bychom se významně přiblížili možnosti se dostat na první místo. K tomu chci říct, že je vždy prospěšné se poměřovat s těmi nejlepšími, abychom si ověřili, jak na tom opravdu jsme. Jsme si vědomi vysoké kvality všech pražských hráčů, ale také víme, že průběh zápasu a našeho výkonu bude záležet jen na nás, našem přístupu a koncentraci,“ říká pragmaticky kladenské libero Nacho Fernández. A co říká na to, že jádro pražského týmu tvoří tři Argentinci? „ S Pablem Creerem jsme spolu hráli v národním týmu. Přeji mu jen to nejlepší, ale ne pro zítřek,“ usmívá se. 

Kladno porazilo mistrovský celek naposledy skoro před rokem, během čtvrtfinálové série. Letošní konfrontace v prosinci vyšla lépe Lvům, když dokázali Orly v jejich domácím prostředí přehrát 3:1. V tabulce ČEZ extraligy je po 19 zápasech dělí čtyři body. 

Družstvo Prahy proplouvá nejvyšší českou soutěží od překvapivé prohry s příbramskými Kocoury v listopadu bez zaváhání. Občas se s nimi židle zakývá, jako například v Ústí nad Labem nebo opět v Příbrami, ale svou neporazitelnost dosud vždy uhájili. Kromě úspěšné kvalifikace do Final 4 válčil tým kapitána Jakuba Janoucha i na evropské scéně, ze které se poroučel ve středu až po zlatém setu a s vybojovaným respektem na mezinárodním poli v kapse. 

Je otázkou, jestli těžký zápas a změna zápasového rytmu Lvy dokáže ovlivnit, přeci jen se teď stahují do soutěží, ve kterých na ně bude kladeno očekávání dominovat. Trenér Juan Manuel Barrial bude v sestavě i nadále postrádat klíčového přihrávače Madsena, který, vyzbrojen berlemi, fandil svým kolegům pouze z hlediště. 

Utkání vysílá v sobotu 10.2. od 17:00 hodin volej.tv

Nadcházející zápasy A týmu:

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

21.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem ( ZMĚNA – televizní zápas !!! )

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

29.3. – 14.4. semifinále play-off ČEZ extraligy