Oslava kladenského jubilea byla plná smíchu, zpěvu i slz

20 let volejbalu v Kladně, Kladno volejbal cz

V sobotu se po vítězném utkání v derby s Odolenou Vodou sešli všichni členové klubu Kladno volejbal cz, jeho partneři a všichni ostatní příznivci volejbalu ve velkém sále Kina Sokol, aby oslavili dvacetileté výročí klubu, ale i narozeniny jeho zakladatele, majitele a prezidenta Milana Fortuníka. Celá akce proběhla v režii Fortuníkovi dcery Anny Earl, která mu po celou dobu existence extraligového volejbalu v Kladně stojí po boku. I díky ní opětovně spatřily světlo světa fotografie, videa a televizní záběry, které jen podtrhly vlnu emocí, která se celým večerem nesla. 

„ Za sobotu jsem několikrát rád. Určitě jsem rád, že máme v klubu šikovné lidi a že se hlavně Anně Earl podařilo zorganizovat velice příjemný večer, kdy se potkali všichni, kteří mají s volejbalem v Kladně co do činění, včetně našich věrných fanoušků, partnerů a sponzorů klubu. Bylo skvělé, že si cestu do sálu našli i všichni hráči A týmu, ale i část mládeže a trenéři všech věkových kategorií,“ potěšila premiéra volejbalové slavnosti Milana Fortuníka. 

20 let volejbalu v Kladně, Kladno volejbal cz

Zábavné momenty, kdy všechny hosty rozesmál kvíz týkající se klubové historie, vystřídala velká dávka nostalgie a dojetí, a to, když došlo na uvedení oslavence Milana Fortuníka do Kladenské síně slávy. Kdo ještě udržel kamennou tvář při mnoha videozdravicích od Fortuníkových spoluhráčů, kolegů a přátel, toho jistě emotivně zasáhlo video, které bylo průřezem historie klubu a připomnělo, kolik toho má kladenský volejbal v čele se sobotním oslavencem za sebou. 

20 let volejbalu v Kladně, Kladno volejbal cz

„ Uvedení Milana Fortuníka do síně slávy by měla byt samozřejmost za všechny jeho zásluhy a přínos volejbalu, ale bylo mi jasné, že kdyby o tom věděl, tak by s tím nikdy nesouhlasil. Proto jsem se rozhodla pro partyzánskou akci a chvílemi jsem měla strach, jestli se na mě za to nebude zlobit. Překvapeni pro něj se povedlo, samozřejmě děkuji všem, kteří se ochotně zapojili a neprozradili mě,“ popsala tajnou organizaci oslav Anna Earl. 

Ten sám se následně postaral o jeden z hudebních bloků, když společně se skupinou Eagles Boys zahráli přítomným notoricky známé české hity. Hudební část večera pak uzavřela volejbalová a jazzová legenda Eva Emingerová. 

20 let volejbalu v Kladně, Kladno volejbal cz

Myšlenka na oslavu výročí klubu vznikla již v srpnu, když se připravoval celosezónní plán klubových akcí. „ Naštěstí se mi povedlo přemluvit tátu, abychom klubový večer pojali velkolepěji než jen jako večeři ve volejbalových dresech.  Když jsem v kalendáři narazila na zapas s Odolkou doma v den tátových narozenin, tak mi to do sebe všechno zapadlo,“ vysvětlila výběr termínu generální manažerka Anna Earl. Celý A tým tak byl dostatečně předem instruován, že si musí přibalit do kufrů i obleky, protože jak klubová manažerka správně podotkla, nakupovat pro dvoumetrové hráče není žádná legrace. 

Před akcí panoval pochopitelný strach, co vůbec do programu večera zařadit, a nakonec to dopadlo úplně opačně. Program se musel dokonce zkracovat! „ To je jasné znamení, ze příští rok budeme v této akci pokračovat, protože už víme, jak na to, co zlepšit a aspoň stihneme ukázat další skvosty z historie klubu,“ můžou se těšit všichni kladenští příznivci. 

20 let volejbalu v Kladně, Kladno volejbal cz