Orli se nenechali unést a zápas se Zlínem ovládli

Foto: VSC Fatra Zlín

Na Fatru platila trpělivost. I když s kladenským družstvem držela zejména ve druhém setu krok, Eagles si vždy dokázali počkat na správný okamžik skórovat a nenechali se vyprovokovat ke zbytečně riskantním akcím. To na jedenáctý tým ČEZ extraligy stačilo. Osm bloků zaznamenal slovenský blokař Lukáš Kyjanica. Ten se díky své formě zařadil do TOP 5 nejlepších blokařů ČEZ extraligy. 

„ Nejprve nám všem chci pogratulovat k výkonu, který jsme předvedli. Věděli jsme, co nás tu čeká, co potřebujeme zahrát, a tak se i stalo. Samozřejmě jsme se nevyhnuli pasážím, kdy jsme měli být preciznější a hlavně koncentrovanější, já osobně bych mohl občas při hře zapojit hlavu 😊. Ještě máme co zlepšovat, abychom náš výkon posunuli dál. Ale myslím, že jsme dodrželi a plnili herní plán, který jsme měli, Luky ( Kyjanica) byl dnes monstrózní. Děkujeme všem, kteří nás podpořili v hale i u televize,“ popsal dnešní výkon Kristaps Platačs, nejvíce bodující hráč ČEZ extraligy. 

První set rozhodly série servisů obou blokařů. Graham i Kyjanica vydrželi na podání třikrát a mezitím se ten druhý činil na síti. Oba si připsali jak úspěšné útoky, tak vynikali na bloku. Smečařsky je skvěle doplňoval nabuzený Gonçalves. Orli nezaváhali a ujali se suverénně vedení v zápase. 

Foto: VSC Fatra Zlín

Do druhé sady Eagles vstoupili vedením 6:2. Perfektně jim fungovala obrana a následné protiútoky nahrávači Nevesovi proměňovali všichni tři kůloví hráči. Změna taktiky, kdy se Kladno snažilo využívat daleko víc útok ze zóny 6, tzv. pipe, nesla ovoce a zejména Seppänen vynikal. V polovině setu Zlínu začal vycházet risk na podání a dostal se po esu Pražáka do vedení 17:16. Následných sedm útoků ale patřilo potetovanému postrachu všech blokařů Platačsovi. Ten dokázal, proč je lídrem týmu a vévodí statistickým tabulkám a bez zaváhání dovedl svůj tým k triumfu i ve druhém setu. 

V závěrečném dějství Fatra dokázala držet s Orly krok do stavu 9:10. S Imamurou na servise bodovali Graham i Seppänen a dvě chyby domácího Kozáka dostaly hosty do vedení 16:11. Takový rozdíl již stačil týmu Arnauda Josseranda k tomu, aby zápas dotáhl do vítězného konce. „ Jsem rád za důležité tři body, které si vezeme ze Zlína, kde to není nikdy lehké, po týmovém výkonu. Do zápasu jsme vstoupili koncentrovaně a drželi se taktiky, kterou nám trenéři určili. Skvěle nám fungoval servis, na což navazovala i úspěšná obrana. Trošku mě mrzí výpadek ve druhém setu, kdy jsme si utkání zkomplikovali úplně zbytečně sami a dali jsme soupeři naději. Věřím ale, že se takových situací dokážeme v dalších zápasech vyvarovat. Děkujeme mockrát všem fanouškům za podporu a těšíme se na domácí zápas příští sobotu,“ potěšil výsledek Lukáše Kyjanicu. 

Foto: VSC Fatra Zlín

Již za týden v sobotu zahájí další středočeské derby s Aerem Odolena Voda oslavy dvaceti let profesionálního volejbalu na Kladně. Zápas začíná výjimečně v 16 hodin, navazovat na něj bude slavnostní večer věnovaný kladenskému klubu, jeho členům, hráčům i partnerům. Vstupenky na něj jsou k dostání v síti Ticketportal, ale i v kanceláři klubu. Nárok na ně mají za zvýhodněnou cenu samozřejmě i držitelé permanentek. 

Statistika zápasu ZDE

Ostatní výsledky ČEZ extraligy mužů a tabulku najdete ZDE.

Nadcházející zápasy A týmu:

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy