V boji o další bodový přísun se Kladnu do cesty postaví Fatra

Kladno volejbal cz proti Fatra Zlín

Tento týden nemají Orli moc prostoru k oddychu. Již v sobotu odehrají 20. kolo ČEZ extraligy ve Zlíně, dalšímu z týmů, které prahnou po bodech v boji ve spodních patrech tabulky. Proto mohou být Eagles rádi, že se ve čtvrtečním utkání dokázali ubránit tlaku soupeře, který dělal první poslední, aby dovedl utkání do tiebreaku. 

„ Zítra nás čeká nelehký zápas proti bojovnému Zlínu. Víme, že musíme dostat soupeře pod tlak od začátku zápasu, abychom se vyhnuli koncovkám. Zásadním faktorem bude určitě náš servis, abychom dokázali eliminovat jejich hru středem. Myslím, že to bude náročný venkovní zápas, ostatně jako vždy, ale jsme na to připraveni a jedeme si pro tři body,“ říká odhodlaně José Neves, dirigent kladenské hry. 

Fatra měla týden na to, aby strávila zklamání po prohrané pětisetové bitvě s Brnem, kterou měla slibně rozehranou. Ztráta mrzí o to víc, že v zápase odvedli velmi dobrou práci mladíci Žák s Gálíkem. Naposledy se východomoravské družstvo radovalo z výhry 30.12., když ve veledůležitém utkání porazilo přímého konkurenta Ústí nad Labem 3:1. Následně ale podlehlo postupně Dukle Liberec, Příbrami a Brnu. A to svěřenci Zdeňka Sklenáře čekají po zápase s Orly další extraligoví favorité – Jihostroj České Budějovice a VK Karlovarsko. 

Orli ale rozhodně nepředpokládají, že je na Moravě čeká procházka růžovým sadem. Fatru, i když není výsledkově úspěšná, drží osa zkušených hráčů Římal, Pražák, Čechmánek, Truong. Nemluvě o zlínské hale, která je vyhlášená svou nehostinností, co se teploty týče. 

„ Když jsme hráli se Zlínem doma, chyběl jim jejich klíčový útočník, blokař Pražák. To družstvo podle mě citelně rozhodilo. Takže budeme jako vždy opatrní, protože hrajeme u nich a někteří naši hráči jsou noví a neznají zlínskou halu, která je velmi specifická,“ vyloučil hlavní trenér Arnaud Josserand to, že by počítal se stejně hladkým průběhem, jako v domácím zápase, v odvetě. 

Utkání vysílá v sobotu 27.1. od 17:00 volej.tv.

Nadcházející zápasy A týmu:

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy