Kladenský favorit se na výhru nadřel

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou, Extraliga muži 2023-2024

Ani ve třetím zápase v řadě kladenský tým neztratil ani bod, i když dnes bojoval zejména s výpadky koncentrace a o vítězství se bál až do úplného konce. Trenér Josserand dal v sestavě šanci několika náhradníkům, kteří jeho důvěru nezklamali. Jak je už zvykem, Orli se mohli spolehnout na dvojici Platačs, Seppänen, kteří dohromady zařídili 45 bodů. Pěti bloky z celkových čtrnácti se také blýskl Lukáš Kyjanica. 

„ Nebyl to jednoduchý zápas. Začali jsme dobře, ale nedokázali jsme udržet úroveň naší hry po celou dobu utkání. Samozřejmě, Benátky se od druhého setu rozehrály. Nejdůležitější je, že jsme získali tři body, tím bych to uzavřel,“ okomentoval povinné vítězství zástupce kapitána Niklas Seppänen. 

Duo Josserand, Samsely vyslalo na palubovku pozměněnou sestavu, i vzhledem k tomu, že v sobotu čeká Kladno další extraligový zápas ve Zlíně. Rotace hráčů ale skoro nebyla v týmu domácích cítit. Po vyrovnaném začátku setu si Kladno vybojovalo náskok 13:9 a následoval timeout hostů. Obě družstva se sžívala s novými nahrávači, na straně Orlů se v sestavě objevili i smečař Lukáš Čeketa a libero Matěj Šálek. Ani druhý timeout za stavu 16:10 hostům nepomohl a Kladno potvrdilo hned na začátku svou roli favorita. 

Vstup do druhé sady měly lepší Benátky, které se ujaly vedení 4:1. Orli ale trpělivě bodovali, a i díky Platačsovi se Seppänenem rozdíl dokázali stáhnout. I přesto si hosté drželi pořád alespoň dvoubodový náskok. Na stav 12:15 reagovala kladenská lavička oddechovým časem. Jednoblok nového nahrávače Benátek Sorry znamenal vedení 20:17 a následné eso Šulisty donutilo vybrat trenéra Josseranda i druhý timeout. To už ale nezabránilo Benátkám set získat. 

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou, Extraliga muži 2023-2024

Do třetí sady nastoupil obvyklý člen základní sestavy Antony Gonçalves. Očividně nabuzené Kladno ihned vedlo 6:2. Vedení ovšem Orli neudrželi. Až Kyjanica třemi bloky zavelel a při Seppänenově podání Kladno odskočilo na 15:9, což byl rozhodující moment pro zisk vedení 2:1 na sety. „ Byl to těžký zápas. Rozhodli jsme se kluky protočit a začali jsme dobře. Benátky ale pak začaly skvěle podávat, a to nám způsobilo dost komplikací, které jsme nedokázali adekvátně vyřešit. Takže jsme se vrátili k základní sestavě a hra začala být víc agresivní a nabyla na intenzitě,“ okomentoval rotaci sestavy Arnaud Josserand. 

Ve čtvrtém setu byl Platačs skoro neubránitelný, a i díky němu Orli rychle vedli 4:1. Smečařům se dobře útočilo i s druhým nahrávačem Villarrealem, a jelikož Kladno přestalo dělat nevynucené chyby, náskok narostl na 16:10. I přesto se domácí museli v závěru o výhru ještě bát, jelikož Benátky riskovaly a excelentně bránily.  V závěru zápasu jsme se přestali koncentrovat, pomohli Benátkám k návratu do zápasu, a nakonec jsme se báli o výsledek. Takže jsem rád za tři body, mohli jsme o nějaké také přijít,“ přiznal, že drama v koncovce si Orli způsobili sami.

Matchball za stavu 25:24 proměnil symbolicky Lukáš Kyjanica blokem. Hráčem zápasu se stal nováček v kladenském dresu Esteban Villarreal, kterému cenu předal majitel partnerské restaurace Rock’n’Roll Michal Muláček. 

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou 3:1 (25:18, 22:25, 25:18, 26:24)

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Seppänen, Kyjanica, Platačs, Čeketa, Graham, Villarreal, libero Fernández, Šálek Střídali: Imamura, Gonçalves

Hosté: Patočka, Sorra, Pokopec, Švandrlík, Křesťan, Šulista, libero Koranda Střídali: Matras

Statistika ZDE

Nadcházející zápasy A týmu:

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

5.3. – 11.3. předkolo play-off ČEZ extraligy 

14.3. – 26.3. čtvrtfinále play-off ČEZ extraligy 

Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou, Extraliga muži 2023-2024