Nadcházející zápasy rozhodnou, jestli se zařadíme do nejužší špičky extraligy, tuší Fernández

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

Středočeské derby je dalším utkáním, ve kterém budou kladenští volejbalisté obhajovat tři body z první části extraligové soutěže. Benátky v domácí hale sice Orlům podlehly 3:0, ale v posledním setu dokázaly, že umí být velmi nepříjemným protivníkem. Eagles ale v posledních dvou zápasech opět nalezli svou předvánoční pohodu, a tak by nemělo před domácím publikem dojít k žádnému přešlapu. 

„ V sobotu jsme rozehráli sérii zápasů, ve kterých musíme bezpodmínečně plně bodovat. Vstupujeme do velmi důležité části soutěže, která rozhodne o tom, jestli se definitivně zařadíme mezi nejsilnější týmy extraligy. Klíčem k úspěchu bude naše stoprocentní koncentrace,“ přiznává opora kladenského týmu, libero Nacho Fernández. 

Benátky nad Jizerou jsou momentálně předposledním týmem ČEZ extraligy. Před sezónou družstvo posílilo o zajímavá jména jako Patočka, Srb a Šulista, svůj papírový potenciál ale nenaplňuje. Trenér Dittrich se se svými svěřenci radoval z výhry prozatím jen čtyřikrát, třikrát z toho v tiebreaku. Chvost tabulky je ale vyrovnaný jako čelo, jen tři body dělí Středočechy od desáté Ostravy, ale na poslední Ústí mají jen bodový náskok. V 17. kole Benátky podlehly bez zisku setu Brnu a minulý týden měly volný los. Mezitím opustil družstvo po společné domluvě reprezentant Jiří Srb a na jeho místo vedení klubu angažovala Kanaďana Tomase Sörru

„ Tento týden nastoupíme proti dvěma týmům ze spodní části tabulky (Benátky, Zlín). To ale neznamená, že tyto týmy nemají kvalitu a jsou na lopatkách. Naopak, oba disponují několika kvalitními hráči, kteří, když zahrají dobře všichni najednou, mohou být rozdílovými.  K žádnému zápasu jsme nepřistupovali s tím, že bude jednoduchý, a budeme v tom i pokračovat. Co se týče Benátek, jdeme trochu do neznáma, jelikož jejich nahrávačská jednička Jiří Srb odešla do Aera, takže pravděpodobně začnou s nahrávačem z lavičky, o kterém nemáme moc informací, stejně jako o nově příchozím Tomasovi Sörrovi. Takže s herním plánem budeme trošku improvizovat,“ dodává ke čtvrtečnímu utkání devatenáctého kola hlavní trenér Arnaud Josserand. 

Partnerem středočeského derby bude restaurace Rock’n’Roll. Stylová kladenská restaurace sídlí v Domě kultury na Sítné a pyšní se širokou nabídkou burgerů a pochoutek z vepřového, hovězího a kuřecího masa. 

Utkání vysílá v sobotu 25.1. od 18:00 volej.tv. Vstupenky na všechny zápasy extraligy jsou dostupné online v síti Ticketportal. Nadále pokračuje prodej vstupenek na akci 20 LET VOLEJBALU V KLADNĚ, která se koná 3. února 2024 od 20:00 v kině Sokol Kladno. Vstupenky budou tradičně v prodeji v kanceláři klubu i na webu Ticketportal.

Nadcházející zápasy A týmu:

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda, následuje oslava 20 let volejbalu v Kladně

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

PLAY OFF