Víkendový výsledkový servis 20.1. – 21.1. : Mládežnické týmy udělaly kladenskému klubu radost

Úžasných výsledků dosáhly tento víkend kladenské týmy. Až na malé výjimky se jen vyhrávalo. Kategorie U22 oslavila postup do druhé skupiny extraligy, jejich mladší kolegové se v kategorii U18 i přes oslabení udrželi v první. Domácí turnaj Českého poháru vyšel skvěle starším žákům, a i ti mladší slavili dvě výhry v Krajském poháru. Základní skupina druhé ligy je pro hráčky Leony Neumannové očividně jen přípravou na postupové boje. Výsledky kategorie U16 potvrzují, že oba týmy opravdu přes Vánoce nezahálely. 

Chlapci U22

Jako uragán vlétli Eagles do extraligového turnaje třetí výkonnostní skupiny. Smetli každý tým, který se jim postavil do cesty, a nový rok odstartovali tím nejlepším způsobem, postupem mezi kvalitnější soupeře. „ Víkendový turnaj v Benátkách dopadl podle mých očekávání, postup do druhé výkonnostní skupiny byl povinností. Po neúspěšném rozřazovacím turnaji se dostáváme do druhé skupiny a doufám, že se v této skupině udržíme co nejdéle. Chválím kluky za odvedenou práci na hřišti i mimo něj. Skupinou jsme prošli bez větších problémů a bez jediné prohry. Skvělé vstupy měli i hráči, kteří se na hřiště dostali za nepříznivého stavu a dokázali nám pomoci otáčet sety a zápasy do vítězného konce. Byl to hezký vstup do nového roku,“ těšilo trenéra Martina Čmeľa.

Kladno – Benátky nad Jizerou 3:1

Kladno – Rychnov nad Kněžnou 3:1

Kladno – Ústí nad Labem 3:0

Kladno – Hradec Králové 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U18

Složitý úkol před sebou měli kladenští kadeti. Ve víkendovém turnaji první výkonnostní skupiny extraligy U18 jim chyběli opory Jiří Donát a Lukáš Svoboda. . Nicméně tým se dokázal semknout a vybojovat důležité body, které bohatě stačily k setrvání v nejlepší skupině extraligy, jen skóre je dělilo dokonce od druhého místa v tabulce. 

První utkání proti Proseku Eagles moc nevyšlo. Střídali světlé momenty, kdy soupeři odskočili o několik bodů, s momenty, kdy udělali naopak několik nevynucených chyb v řadě. Tím dostali Prosek do tempa a museli výhru hájit až v pátém setu.  Druhý zápas proti domácím Českým Budějovicím družstvo Martina Čmeľa rozehrálo výborně. „ K vidění byl krásný volejbal z obou stran, první tři sety rozhodovaly koncovky. Stačilo málo a mohli jsme se radovat ze skalpu Budějovic výhrou 3:0, bohužel se tak nestalo, a i s nimi jsme sehráli tiebreak. Tentokrát v náš neprospěch,“ litoval trenér. 

Neděli si ovšem kadeti spravili chuť proti pražským Lvům, se kterými si poradili 3:1. Ani zisk šesti bodů však Eagles negarantoval setrvání ve A skupině.  Bylo nutné v posledním zápase s Kojetínem jakkoli bodovat. To se družstvu povedlo ziskem třetího setu. „ Klukům i mně se ulevilo a jsem moc rád, že se nám to povedlo, i když jsme utkání nakonec prohráli v pěti setech,“ uznal Čmeľ. 

Kladno – Prosek 3:2

Kladno – České Budějovice 2:3

Kladno – Lvi Praha 3:1

Kladno – Kojetín 2:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U16 

Čtvrté kolo Českého poháru kategorie U16 bylo k vidění v sobotu a neděli v Kladenské sportovní hale. Domácí prostředí starším žákům svědčilo, šestkrát si poradili se soupeři 2:0, ztratili jediný zápas s pozdějším vítězem turnaje, družstvem Green Volley Beskydy. „ Druhé místo znamená postup o třídu výš. Odehráli jsme dobrý turnaj, několik těžkých zápasů nás určitě posunulo. V několika dalších zápasech jsme mohli prověřit i střídačku. Na útoku se lepšíme, k obraně v poli a pohybu bez míče musím kluky ještě hodně přemlouvat,“ zhodnotil předvedené výkony trenér Martin Ticháček. 

Další turnaj čeká Eagles v polovině února. 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U14 

Nejmenší Eagles měli program na celý víkend. V sobotu odehráli turnaj v superminivolejbale.  V 1. lize obsadili 4. a 6. místo z 12 celků. Ve 2. lize výkony prozatím stačily na 10. místo z 12.týmů.

V neděli se konal turnaj Krajského přeboru kategorie U14 v Příbrami. S domácím týmem Příbramí B vyhráli svěřenci Kateřiny Svobodové 2:0, stejně tak s Mělníkem. „ Narazili jsme na soupeře našeho levelu. Poskočili jsme vzhůru na páté místo v tabulce,“ těšil výsledkový progres trenérku. 

CATS 

Nikola Kozlovská, univerzálka ženského týmu, zhodnotila dvojzápas v Chabařovicích jako úspěšný:      „ Na druhý zápas v tomto roce jsme vyjely až do Chabařovic. Oba zápasy byly pro nás úspěšné, odvezly jsme si plný počet bodů a tím jsme si zajistily větší bodový náskok i v tabulce. V prvním zápase jsme byly komunikativní, šel nám příjem i podání. Měly jsme ve hře jen pár malých nedostatků. Naopak na začátku druhého zápasu nám komunikace dost vázla a měly jsme dost problémů celkově v poli a nebylo to stejné jako v prvním zápase. Po prohraném prvním setu jsme se nakonec opět dostaly do tempa a začalo nám opět vše klapat tak, jak má.“ 

Chabařovice – Kladno 0:3, 1:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16 A 

Starší žákyně se díky kvalitním výkonům probojovaly do první skupiny Krajského přeboru U16 a v neděli měly na programu 3 zápasy mezi nejlepšími. V prvním zápase se bohužel děvčata pomalu rozjížděla, a i mnoho chyb na servise přispělo k prohře ve dvou setech. Ve druhém zápase s nejslabšími Pečkami mohla trenérka Irena Pokorná zařadit do sestavy i střídající hráčky. Kladno se radovalo z tříbodové výhry a v posledním utkání jej čekaly nejsilnější Kralupy. „ Předvedly jsme výborný koncentrovaný výkon. Bránily jsme na jedničku a soupeřky jsme zatlačily výborným, téměř bezchybným, podáním. Zaslouženě jsme si připsaly skalp velmi těžkého soupeře,“ chválila své holky Irena Pokorná. 

Kladno – Králův Dvůr A 0:2

Kladno – Pečky 2:0

Kladno – Kralupy A 2:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U16 B 

B tým starších žákyň odehrál dva zápasy Krajského přeboru v Benešově. „ Až na první set prvního zápasu jsme podali výborný výkon. Dobře jsme podávali, převážně jsme si i připravili útok a systémově jsme dobře bránili. Určitě musíme zapracovat na komunikaci na hřišti a dál pracovat na přihrávce. Každopádně mi holky dnes dělaly radost a odjíždíme s dvěma výhrami,“ shrnul úspěšný vstup do další fáze soutěže trenér Petr Vilt. 

Kladno B – SVBC B 2:1

Kladno B – VK BENEŠOVSKÁ 2:1

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Nadcházející zápasy:

Eagles Muži B, 2. liga: Karlovarsko, 27.1. 

Eagles U20, extraliga 4. turnaj, 27.1. – 28.1.  

Eagles U16, Krajský přebor: Kladno, 28.1. 

CATS Ženy, 2. liga: Kladno – SVBC, 27.1. 

CATS U18 B, Krajský přebor: Komárov, 28.1. 

CATS U16 A, Český pohár – finálový turnaj, 27.1. – 28. 1.