Suverénní výkon pojistil Kladnu druhé místo

Kladno volejbal cz proti Black Volley Beskydy, Extraliga muži 2023-2024

Druhá konfrontace kladenských Orlů s družstvem Black Volley Beskydy měla naprosto odlišný průběh než první zápas, který se změnil ve dvouhodinovou přetahovanou. V Kladenské sportovní hale kralovali domácí a až ve třetím setů se svěřenci Michala Provazníka herně trochu vzchopili a dostali se nad dvacet bodů. Tříbodová výhra pojistila Kladnu druhé místo v tabulce, třetí Dukla Liberec ztrácí na Orly tři body a má odehrán i zápas navíc. 

„ Velká radost z poměrně přesvědčivého vítězství. Šli jsme si pro ten výsledek od začátku do konce, kluci k tomu přistoupili zodpovědně. Je pravda, že Beskydy nás moc nepotrápily, ale bylo to naším přičiněním. Máme radost z další výhry za tři body. Děkujeme našim fanouškům, že nás přišli podpořit a budeme se na ně těšit ve čtvrtek,“ okomentoval výhru kapitán Adam Zajíček, který v sestavě Arnauda Josseranda stále chybí z důvodu zranění. 

V Kladenské sportovní hale byl k vidění o poznání jiný volejbal než v minulém týdnu. Utkání charakterizovaly delší bojovné výměny, které končily, hlavně v prvních dvou setech, povětšinou ve prospěch domácího favorita. Ten do zápasu vlétl a za stavu 7:2 si musel brát Michal Provazník, trenér hostů, svůj první oddychový čas. Ten druhý následoval, když na tabuli svítil strašidelný stav 15:6. Kladenští hráči set dovedli do vítězného konce, stejně tak jako ten druhý, který měl obdobný průběh. 

Kladno volejbal cz proti Black Volley Beskydy, Extraliga muži 2023-2024

Až ve třetí sadě začalo družstvo Beskyd riskovat servis a série Marka Mečiara vedla k vyrovnání na 12:12. Kuráž mu dodávalo i početné beskydské zastoupení v publiku, starší žáci klubu hrají o víkendu turnaj Českého poháru právě v Kladně a přišli podpořit své volejbalové vzory. Kladno ale v závěru podržela hlavně obranná fáze a následný útok a zápas dokázalo ukončit ve třech setech. Dneska nám od prvního setu vycházel servis i obrana. Beskydům jsme nedali šanci. Od třetího setu ale začali riskovat na podání, což jim vycházelo, pomohli si obranou, trošku nám to zkomplikovali. Ale vrátili jsme se zpátky do setu a uhráli jsme zápas na 3:0. To je pro nás dobře a doufám, že budeme takhle pokračovat i příště,“ shrnul zápas asistent trenéra Tomáš Samsely. 

MVP utkání , kterému cenu předávali zástupce společnosti MERCH53 Jiří Kameš a předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta,  byl po zásluze vyhlášen blokař Lukáš Kyjanica s 83% úspěšností na útoku. 

Kladno volejbal cz proti Black Volley Beskydy, Extraliga muži 2023-2024

V následujícím týdnu odehraje kladenský celek dvě utkání. Ve čtvrtečním devatenáctém kole bude hostit Benátky nad Jizerou, v sobotu se vydá na jeden z mála výjezdů, který jej čeká v druhé polovině extraligy, a to na Moravu do Zlína. V obou zápasech Orli obhajují tříbodová vítězství. 

Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 3:0 (25:12, 25:11, 25:21)

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Seppänen, Kyjanica, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves, libero Fernández, Šálek Střídali: Čeketa, Villarreal

Hosté: Danylov, Hilšer, Koloušek, Gonçalves, Perry, Benda, libero Ptáček, Míček Střídali: Klimeš, Mečiar

Statistika ZDE

Nadcházející zápasy A týmu:

25.1., 19. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 26. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 23. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

24.2 – 25.2., Finálový turnaj ČP, Tábor ( bez kladenské účasti )

29.2., 24. kolo extraligy: VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 

2.3., 25. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – TROX Příbram 

PLAY OFF

Kladno volejbal cz proti Black Volley Beskydy, Extraliga muži 2023-2024