Tvrdá práce nese ovoce, hodnotil výhru nad Karlovarskem Zajíček

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko, Extraliga muži 2023-2024

Kladenský tým dnes hájil své druhé místo v tabulce ČEZ extraligy před bronzovým medailistou z Karlovarska. Po výprasku v Českých Budějovicích si domácí volejbalisté spravili chuť a reparát jim vyšel na jedničku. Tři body za dnešní jednoznačné vítězství mají cenu zlata, Orli si nadále drží perfektní výchozí pozici pro vyřazovací boje, což je cíl, který si pro druhou polovinu sezóny vytyčili. 

„ Velká radost za vítězství 3:0 proti silnému Karlovarsku. Jsme rádi, že jsme předvedli mnohem lepší výkon, než proti Ostravě a Budějovicím. Dnes to bylo zasloužené vítězství od začátku do konce, šli jsme si za ním a velká pochvala klukům, jak to mentálně zvládli, až na jedno slabší místo ve druhém setu. Jsem na ně hrdý, velká gratulace, zaslouží si to za tu práci, kterou jsme v tomto týdnu odvedli, a musíme pokračovat dál. Jak je vidět, tak tvrdá práce nese ovoce. Tři body jsou doma, děkujeme fanouškům a budeme se těšit za týden,“ měla jen slova chvály pro své spoluhráče zraněná opora Zajíček. 

Kladnu, hrajícímu bez kapitána Zajíčka, se vstup do velmi důležitého zápasu vydařil. Družstvo hrálo v domácím prostředí agresivně a ujalo se vedení 6:3. I když Karlovarsko dokázalo i díky servisu vyrovnat na 15:15, Orli si sebevědomou hrou a pestrým útokem kráčeli pro vítězství v prvním setu. Ten skončil 25:21 esem Villarreala.

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko, Extraliga muži 2023-2024

I ve druhé sadě bylo Karlovarsko od začátku pod tlakem. Trenér Sketcher vystřídal na pozici univerzála za stavu 6:2 Pastrňáka, kladenskému nahrávači Nevesovi ale i nadále vycházely útočné kombinace, a i díky tomu byli Orli v popředí 11:8. Důrazné podání hostí spolu se zlepšenou obranou na síti zafungovalo a Vary vyrovnaly na 14:14. Sada tak dospěla do koncovky, ve které Orli zařadili vyšší rychlost a díky chybám Ihnáta a Mareliće vyhráli 25:22.

Kladno svou hrou i nadále bavilo. Své šance se chopil Kyjanica, který svým přehledem na síti i nasazením absentujícího Zajíčka perfektně nahradil. Hosté velkým počtem zkažených servisů tentokrát neměli šanci skóre stáhnout. Dvojblok Platačs, Kyjanica zvyšoval na 16:10 a zápas končil v exhibičním duchu. Matchball opět patřil Villarrealovi, který esem odšpuntoval upřímnou radost v zaplněné kladenské hale. „ První dva sety byl zápas vyrovnaný, myslím si, že jsme měli lepší servis než Karlovarsko. V závěru prvního i druhého setu to rozhodlo. Ve třetím setu jsme šli za vítězstvím více než oni a vyplatilo se to. Takové vítězství jsme potřebovali, minulý týden nám úplně nevyšel a doufám, že jsme se chytli a vrátíme se do starých kolejí,“ shrnul dnešní zápas asistent Tomáš Samsely. 

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko, Extraliga muži 2023-2024

MVP zápasu dekoroval zástupce sponzora klubu, společnosti CERVA, Roman Pekárek a zaslouženě se jím stal Niklas Seppänen, který v zápase získal 18 bodů a na svém kontě měl pouze jedinou chybu. 

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:21, 25:22, 25:17)

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Seppänen, Kyjanica, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves, libero Fernández Střídali: Čeketa, Villarreal

Hosté: Marelić, Carmody, Lamanec, Ihnát, Eder, Keemink, libero Pfeffer Střídali: Baláž, Pastrňák, Kasan, Olivier

Statistika ZDE 

Nadcházející zápasy A týmu:

20.1., 18. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 

25.1., 19. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 23. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 24. extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko, Extraliga muži 2023-2024