Důležitost zápasu s Karlovarskem je cítit ve vzduchu

Kladno volejbal cz proti ČEZ Karlovarsko

Zítra se Na Sletišti představí jeden z lídrů ČEZ extraligy posledních let. Momentálně čtvrté VK ČEZ Karlovarsko je dalším týmem v pořadí, který si bude chtít od Kladna vzít zpět body, které mu vzalo v podzimní části soutěže, navíc na jejich půdě. Orli chtějí po rozpačitých výkonech na přelomu roku v domácím prostředí naskočit zpět na vítěznou vlnu a spoléhají se na své publikum, které je podle posledních průzkumů návštěvnosti třetím nejlepším v celé ČEZ extralize

„ Na zápas s Karlovarskem se těšíme, očekáváme velkou bitvu a že bude k vidění kvalitní sport. Tento týden jsme kvalitně trénovali a jsem vděčný, že jsem v týmu dříčů s odhodláním, plných bojovnosti a schopností se adaptovat na jakoukoli výzvu. Jsme připraveni,“ burcuje před hitem 17. kola blokař Beau Graham. 

VK Karlovarsko, letos vedené nově složenou dvojicí Sketcher, Salon, odehrálo poslední extraligový zápas před dvěma týdny. V posledním zápase roku 2023 porazilo nepříjemného soupeře z Brna. Minulý víkend měl bronzový celek loňské sezóny volný los, který se jim hodil vzhledem k faktu, že letošní opora Matěj Pastrňák absolvoval s národním týmem U20 evropskou kvalifikaci na Slovensku. Realizační tým určitě potěšilo, že mohou po dlouhodobé absenci zaviněné zraněním zad počítat s údernou silou, slovenským univerzálem Patrikem Lamancem. Kladenský soupeř je v nekompletní extraligové tabulce čtvrtý, ale pouhé dva body za kladenským družstvem. 

 Pouť evropskou soutěží skončila pro Vary v osmifinále předvánoční prohrou s Arkasem Izmir. Stejně jako Kladno se teď soustředí výhradně na českou nejvyšší soutěž, tým vedený kapitánem Pfefferem navíc odehraje čtvrtfinále CHANCE Českého poháru proti Slávii Hradec Králové. 

V prvním domácím zápase roku 2024 podpoří kladenský klub Tříkrálovou sbírku Farní charity Kladno  „ Každá koruna pomáhá “ . Tříkrálová sbírka je největší charitativní sbírkovou akcí u nás. Na jejím průběhu se podílejí tisíce dobrovolníků, výnos putuje na pomoc lidem v nouzi prostřednictvím Charity Česká republika, která je pořadatelem sbírky. Na Tříkrálovou sbírku můžete během celého roku přispět několika způsoby:

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc Charity Česká republika. Desetina výnosu sbírky je každoročně určena na rozvojovou a humanitární pomoc v zahraničí.

Výnos sbírky je rozdělen podle pevně daného klíče takto: 65 % vybraných prostředků se vrací charitám, které je vykoledovaly, 15 % je určeno na velké diecézní projekty, 10 % putuje do krizového fondu, odkud jsou uvolněny při mimořádných událostech, a na pomoc v zahraničí, 5 % využije na své projekty Charita Česká republika, 5 % tvoří zákonné režie sbírky.

Sponzorem zápasu je tentokrát společnost CERVA, která sídli v nedaleké Jenči u Prahy. Lídr na trhu s osobními ochrannými pracovními prostředky (kalhoty z neprořezaného materiálu, rukavice s TPU membránou, Hi-Vis soupravy viditelné na stovky metrů daleko) urazil od svého založení dlouhou cestu a momentálně má své pobočky již na čtyřech kontinentech. Česká firma s obratem 6 miliard Kč podporuje řadu projektů, iniciativ a hnutí jako například Ukliďme Česko, Armádu Spásy, Rohlík.cz.¹

Utkání vysílá v sobotu 13.1. od 18:00 volej.tv. Vstupenky na všechny zápasy extraligy jsou dostupné online v síti Ticketportal.

Nadcházející zápasy A týmu:

20.1., 18. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 

25.1., 19. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

15.2. , 23. kolo extraligy: Volejbal Brno – Kladno volejbal cz

17.2., 24. extraligy: Kladno volejbal cz – SVK Ústí nad Labem 

Zdroje:

¹ https://www.cerva.com/cz/cs