Klíčem k zápasu bude náš servis, tuší Imamura

Kladno volejbal cz proti VK Jihostroj České Budějovice

Jeden z klíčových zápasů jara odehraje tým Arnauda Josseranda již na začátku ledna. Již zítra odcestují Orli do Českých Budějovic, se kterými si v prvním zápase vcelku lehce poradili a potřebují tento výkon potvrdit i v odvetě. V případě výhry by si pojistili druhé místo v tabulce ČEZ extraligy a získalo i podstatný náskok na momentálně pátý Jihostroj. 

„ Doma jsme vyhráli 3:1, takže soupeř půjde do odvety s tím, že chce body zpátky. Klíčem k zápasu bude rozhodně náš servis a jestli s ním dokážeme vytvořit na Budějovice tlak. Následně bude důležitá naše obrana, protože se jedná o fyzicky velmi dobře disponovaný tým, hlavně co se výšky týče. Chceme předvést naše maximum,“ očekává náročný zápas smečař Takahiko Imamura. 

Kladno narazilo na stříbrný tým loňského roku již ve druhém kole, a i díky domácímu prostředí si s účastníkem Ligy mistrů poradilo ve čtyřech setech. Jelikož budějovická hala disponuje rozdílnými parametry, bude se jistě Jihostroj cítit komfortněji a bude chtít před svým publikem bodovat. 

Pomoci týmu bude připravena i nejnovější posila, chilský reprezentant Esteban Villarreal. „ Estebana jsme angažovali, abychom opravdu zaručili tu nejkvalitnější přípravu našeho družstva pro druhou část extraligy a play off.  Jak již bylo řečeno, Jirka Donát bude v následujících třech měsících skoro pořád s národním týmem a my samozřejmě potřebujeme druhého nahrávače. Na nahrávače je poměrně vysoký, je dobrým blokařem, disponuje kvalitním podáním a rychlou hrou. Skvěle doplní Josého Nevese, našeho prvního nahrávače. Věřím, že Esteban nám pomůže zvednout tréninkovou úroveň a tím pádem i úroveň v zápasech. V minulosti už hrál v zahraničí, takže jeho integrace bude snadná. Kromě toho jsem si po pár trénincích všiml, že ho tým už vzal za svého,“ těší Arnauda Josseranda. 

České Budějovice přes dva týdny neodehrály žádný ostrý zápas, naposledy se na palubovce ukázaly 21.12. v zápase Ligy mistrů v polském Jastrzebski Wegiel. Zápas proti Orlům tak bude jejich vstupem do roku 2024, na který hned navážou dalším utkáním evropského poháru již v úterý. V prosinci jejich výkony brzdila absence prvního nahrávače, kapitána Carísia, ale jeho kolega, odchovanec českobudějovické líhně, Matěj Emmer rozhodně nebyl slabinou. Do družstva se postupně zapracovává i kubánská posila Gonzáles, který přicestoval z důvodů reprezentačních povinností až po začátku sezóny. V opravdovou oporu se vypracoval Argentinec Luengas, který vyčnívá nejen díky svým 205 centimetrům, ale i útočné potenci. 

Do 16. kola nejvyšší mužské soutěže vstoupí volejbalové celky nově pod hlavičkou Skupiny ČEZ. „My, jako Skupina ČEZ, podporujeme plážový volejbal už dva roky. Logicky tedy vyplynulo ze situace, když jsme se s Českým volejbalovým svazem v minulém roce dohodli, že naše podpora bude nejen pokračovat, ale bude dokonce rozšířena. Stáváme se tak i generálním partnerem mužské a ženské reprezentace v šestkovém volejbalu a generálním partnerem extraligy mužů. Ta tedy nově nese název ČEZ volejbalová extraliga mužů,“ oznámil místopředseda představenstva Skupiny ČEZ Pavel Cyrani. Pro mužskou extraligu jde o zásadní krok v její rostoucí prestiži. Skupina ČEZ navazuje na dosavadní spolupráci s Českým volejbalovým svazem v oblasti beachvolejbalu a od 1. ledna 2024 zásadně rozšířila spolupráci a oblasti podpory volejbalu. Od Nového roku se tak stala generálním partnerem nejvyšší domácí mužské soutěže, která nese název ČEZ volejbalová extraliga mužů. Energetická společnost je také novým generálním partnerem České volejbalové reprezentace mužů a žen. ¹

Nadcházející zápasy A týmu:

13.1., 17. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko 

20.1., 18. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 

25.1., 19. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda 

10.2., 22. kolo extraligy: VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz 

Zdroje:

¹ Tisková zpráva ČVS: https://www.cvf.cz/extraliga-muzi/clanky/cez-volejbalova-extraliga-muzu-nejvyssi-soutez-s-novym-titularnim-partnerem-26572.html