Kladenští volejbalisté přivítali na Nový rok v kádru posilu

Esteban Villarreal, Kladno volejbal cz

Shoda okolností nahrála tomu, aby kladenský volejbalový klub ještě před koncem přestupního termínu doplnil svou soupisku. Vzhledem k nadcházejícímu vytížení Jiřího Donáta v kadetském národním týmu hledali trenéři Orlů vhodné řešení, jak jeho absenci adekvátně pokrýt. V průběhu prosince se rozhodli společně s prezidentem Milanem Fortuníkem využít nabídku a angažovat do konce sezóny chilského reprezentačního nahrávače Estebana Villarreala. Tento krok tak pomohl i svazovým trenérům, kteří mohou se svou jedničkou Donátem stoprocentně počítat. 

„ Jirka Donát je oporou reprezentačního týmu U18. S trenérem Janem Svobodou jsme mluvili o tom, jak je pro jeho tým důležitá kvalifikace a následné reprezentační akce, a protože tam je velká kolize v termínech s extraligovými zápasy, tak jsme se rozhodli Jirkovi umožnit strávit co nejvíce času s národním výběrem. Pro jeho kariéru je důležité, aby odehrál ta utkání, kdy na něm bude jasně tíha lídra, ale museli jsme začít řešit situaci, kdy bychom byli až do play-off bez druhého nahrávače. Naskytla se nám možnost angažovat Estebana, kterou jsme využili. Tím pádem jsme našli řešení pro všechny strany,“ vysvětlil důvod příchodu chilského reprezentanta prezident klubu Milan Fortuník. 

Čerstvý vítěz Panamerického poháru není v Evropě žádným nováčkem. V roce 2015 se rozhodl opustit chilské reprezentační centrum, se kterým působil v nejvyšší soutěži, a na dva roky zamířil do švýcarského Lugana. Od sezóny 2019/2020 působil ve španělské Superlize. Soutěžní ročník v Sorii byl zrušen z důvodů pandemie korony, to si ale vynahradil v Almerii, se kterou se dostal do finále nejvyšší španělské soutěže i poháru. V roce 2021/2022 podepsal v druholigovém CD Cisneros Alter. Následoval návrat do rodného Chile, i vzhledem k programu s reprezentačním výběrem. „ Angažmá na Kladně je pro mě skvělá příležitost, jak se vrátit do mezinárodní soutěže mimo Chile, abych se ukázal. Je to konkurenceschopný klub, který si doposud vede brilantně, a očekávám, že si můžeme udržet dobrou formu i nadále. Mým cílem je momentálně se co nejrychleji zařadit do týmu a sehrát se se spoluhráči. Cílem je jednoznačně umístění v TOP 4 a probojovat se do semifinále, pak se uvidí, vše máme v našich rukou,“ říká nejnovější posila Josserandova týmu Villarreal, které se hlásila na tréninku poprvé 1. ledna. 

Esteban Villarreal

Narozen: 1997

Výška: 193 cm