Kalendářní rok uzavře zápas s nevyzpytatelnou Ostravou

Kladno volejbal cz proti VK Ostrava

Kladenští volejbalisté naskočí zpět do nejvyšší volejbalové soutěže s domácím publikem v zádech, což se proti rozjeté Ostravě, která se ničím nepodobá družstvu, které Orli před dvěma měsíci přehráli hladce ve třech setech, může ukázat jako velká výhoda. Moravského soupeře dokonce překvapivá výhra nad favoritem z Odoleny Vody vystřelila na jedenácté místo. 

„ Zítra narazíme na ostravský tým, který trošku zamíchal sestavou a připsal si z posledních pěti zápasů tři vítězství, včetně včerejšího, velmi přesvědčivého, proti Odoleně Vodě! Jistě budeme postrádat herní rytmus, ale dát hráčům trochu volna po tom pekelném tempu, ve kterém odehráli celý podzim, bylo nutností. Musíme být proto velmi ostražití a přistoupit velmi seriózně nejen k zítřejšímu duelu, ale i ke všem odvetám,“ je si vědom záludnosti druhé půli extraligy a formy Ostravy hlavní trenér Arnaud Josserand. 

Ostrava, vedená Polákem Dariuszem Luksem, si v prosinci poradila postupně s přímými konkurenty z Příbrami, Zlínem a bilanci si ještě vylepšila nečekaným triumfem nad šestým Aerem. To ji posunulo na jedenáctou pozici před Zlín a Ústí, navíc na dostřel k desátým Benátkám. S těmi mimochodem prohráli Moravané až v tiebreaku. Tým táhnou ofenzivně Tsmokalo a Jarosinski, kteří se pravidelně ve statistikách pohybují na hranici dvaceti bodů na zápas. 

Kladno je podzimním vicemistrem, a přestože včerejší kolo mělo volný los, druhou příčku si udrželo s náskokem tří bodů na třetí Karlovarsko a čtvrtí budějovický Jihostroj. Na ten narazí již za týden a bude se jednat zajisté o nejatraktivnější utkání kola. „ Naším cílem do druhé poloviny soutěže je rozhodně zůstat v horní části tabulky. Jsme si plně vědomi toho, že to bude komplikované, protože první část jsme odehráli skoro bezchybně, s jedinou prohrou. Ale musíme mít ty nejvyšší ambice, protože chceme do play off vstoupit v té nejlepší možné pozici. K našemu současnému umístění přistupujeme s pokorou, protože víme, že máme před sebou ještě hodně práce na individuální i kolektivní bázi,“ zůstává nohama na zemi Josserand. 

Kladenský tým zorganizoval společně s hokejovými Rytíři promoakci pro fanoušky sportu, lístek z extraligového zápasu hokejistů je platný i na volejbal, proto byl posunut i obvyklý start domácího utkání o hodinu. Jelikož konec roku 2023 svádí k bilancování, diváci dostanou fanouškovské vysvědčení, nové hráčské kartičky, bude připraveno občerstvení a společně si budou moci vychutnat i hudební vystoupení sopranistky Lenky Harigelové. Utkání vysílá v sobotu 30.12. od 19:00 volej.tv. Vstupenky na všechny zápasy extraligy jsou dostupné online v síti Ticketportal

Partnerem extraligového zápasu se stala kladenská společnost ITES. Firma s ryze českou kapitálovou základnou byla založena v roce 1993 a zajišťuje služby v oblasti dodávek a montáže vytápění, elektroinstalace či plynoinstalace. Jejím významným společníkem je město Stochov. Po dvaceti letech činnosti je firma zaměřena na komplexní služby v oblasti Technického zařízení budov. V neposlední řadě je hrdým partnerem klubu Kladno volejbal cz. 

Nadcházející zápasy A týmu:

6.1., 16. kolo extraligy: Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 

13.1., 17. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko 

20.1., 18. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 

25.1., 19. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Benátky nad Jizerou

27.1., 20. kolo extraligy: Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 

3.2., 21. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Aero Odolena Voda