Kladno končí v CEV Cupu se vztyčenou hlavou

Kladno volejbal cz, CEV volleyball cup 2024

Tým Arnauda Josseranda včera statečně vzdoroval volejbalové kvalitě a hravosti, kterou předváděl jejich soupeř z francouzského Nantes. I když v roli favorita na půdě Kladna selhal, v domácí hale si byl o poznání jistější v kramflecích a postup si zajistil ve třech setech. Orli si ovšem nemusí nic vyčítat, až na poslední sadu s francouzským vicemistrem drželi tempo až do koncovek, ve kterých rozhodly detaily. 

“Odehráli jsme důstojnou partii a náš výkon se mi líbil. Jak jsem řekl po úvodním zápase, narazili jsme na odlišný tým a chápu jejich námitky na kladenský strop 😊, protože v domácí hale to byly řádné bomby, ale statečně jsme se s nimi poprali. Atmosféra byla fajn, ale na to, že tam bylo 3600 lidí, tak jsem čekal lepší. Největší rozdíl byl v podání a příjmu, tam jsme byli slabším týmem. Jsem na tuto pouť CEV Cupem hrdý, protože jsme předváděli dobré výkony a dokázali potrápit skvělý francouzský tým v jejich hale. Děkuju klukům za jejich bojovnost a obětavost, zasloužili jsme si set, ale v důležitých momentech se ukázala velikost jednotlivců v týmu Nantes,“ chválil kapitán Adam Zajíček své družstvo. 

Odveta osmifinále CEV Volleyball Cupu začal na české poměry netradičně pozdě, Orli čekali na úvodní hvizd až do 20 hodin večer. V sestavě Nantes došlo ke změně na pozici smečaře, když i po víkendové blamáži pokračoval Mathis Henno. Oba týmy si uhrávaly míče na ztrátu a skóre bylo až do stavu 19:18 vyrovnané. Pak při servisu Henna zaúřadoval na síti Argentinec Lopez a jeho tři útoky byly tím, co set s blokem střídajícího Bonona, rozhodly. 

Kladno volejbal cz, CEV volleyball cup 2024

Domácím tým, nabuzený dobrým vstupem do utkání, šel ve druhé sadě do vedení hned ze začátku. Rezé táhl zejména univerzál Neves, který zařídil náskok 12:9. Orli ale odhodlaně soupeře doháněli, v útoku je držel zejména Platačs a kapitán Zajíček snižoval bodovým blokem v koncovce na 21:19. Gonçalvesův útok znamenal vyrovnání na 23:23. Lopez ale dokázal svůj útok propasírovat kladenským blokem a po excelentně ubráněném doskoku Platačse si setball vychutnal také ze zóny jedna nekompromisní smečí Neves. Francouzský mistr vedl po hodině hry 2:0 na sety a sebevědomě si kráčel pro kýžené vítězství. 

I do třetí sady Kladno vkročilo bez respektu a do stavu 10:10 vedlo vyrovnaný boj. Pak se ale na servis postavil Neves a ukázal, proč zrovna on je držitelem ceny MVP za loňskou sezónu. Rázem byl stav 16:11. Takový náskok si již francouzský favorit pohlídal a přes veškerou snahu všech kladenských hráčů slavil se svými fanoušky vysněný postup. Čerstvého čtvrtfinalistu táhla dvojice Neves s Lopezem. V kladenském dresu byli nejvíce vidět smečaři Gonçalves se Seppänenem. 

„ Věděli jsme, že Nantes v domácí hale bude těžkým soupeřem. Čekali jsme, že na nás nastoupí agresivním servisem, a tak se i stalo. Kromě začátku prvního setu, kdy domácí hráči kazili, nás doslova bombardovali a na naši přihrávači čelili tlaku, na který nejsou z české extraligy zvyklí. I přes porážku oceňuji, že kluci nevzdali jediný balón a až do konce se snažili zůstat v zápase.  Dobře jsme bránili, ale nedokázali jsme si připravit protiútok,“ okomentoval zápas trenér Arnaud Josserand. „ Když pak celkově zhodnotím náš podzim, jsem hrdý na náš tým, prohráli jsme s Prahou a v Nantes, tedy se dvěma týmy, které jsou papírově silnější než my,“ dodal před tolik zaslouženou pětidenní pauzou. 

Dnešní porážkou definitivně končí letošní pouť kladenských Orlů volejbalovou Evropou a budou se soustředit pouze na českou extraligovou soutěž. Ta pokračuje již 20. prosince v Kladenské sportovní hale zápasem s VK Ostrava. 

Nantes Rezé Métropole – Kladno volejbal cz 3:0 ( 25:20, 25:23, 25:19 )

Sestava Kladna:

Seppӓnen, Zajíček, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves – libero Fernández

Střídali:

Imamura, Kyjanica, 

Zápasové statistky ZDE

Nadcházející zápasy A týmu:

30.12., 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava

6.1., 16. kolo extraligy: Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 

13.1., 17. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko 

20.1., 18. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 

Kladno volejbal cz, CEV volleyball cup 2024