Kristaps Platačs: V Nantes předvedeme maximum a užijeme si to!

Kladno volejbal cz, CEV CUP 2023-2024

Se vším anebo ničím ve středu ráno přiletí zpět do Čech kladenští volejbalisté. Ti již dnes vyrážejí obhájit svůj status přemožitele stříbrného medailisty francouzské nejvyšší soutěže do bretaňského kotle, který je podle posledních zpráv vyprodaný. Nantes Rezé Métropole tak požene ke kvalifikaci do čtvrtfinále CEV Volleyball Cupu skoro 4 500 diváků. Pro Orly bude ovšem hrát před takovou kulisou neskutečnou motivací a odměnou za to, že se dokázali probojovat až do předvánoční fáze této prestižní soutěže. 

„ Před takto plnou halou jsem hrál jednou, s národním týmem v Turecku. Ale, přiznávám, že jsem seděl na lavičce, takže si asi úplně nedokážu představit, jaké to je. Ale bude to určitě paráda. Co se týče zápasu, nic se nezměnilo, Nantes je pořád jeden z top francouzských týmů, ať už jsou jeho výsledky jakékoli. Budou nás chtít před svými fanoušky porazit, takže budou pravděpodobně extrémně motivovaní. My ale nemáme co ztratit, zachováme si chladnou hlavu, předvedeme maximum toho, co umíme, a užijeme si to,“ řekl před odjezdem tahoun kladenské ofenzivy Kristaps Platačs. 

Orli mají před francouzským družstvem jednobodový náskok, jelikož se doma radovali z výhry 3:2. Podle propočtů tak musí vyhrát jakýmkoli způsobem, prohra v tiebreaku by znamenala zlatý set. 

Družstvo Kladna o víkendu absolvovalo poslední zápas první poloviny extraligy v Příbrami, který byl intenzivní, ale relativně rychlý. Základní sestava Orlů si s Kocoury poradila 3:0, potvrdila své postavení v domácí soutěži a může se dnes po nedělním odpočinku začít naplno soustředit na úterní odvetu osmifinále CEV Volleyball Cupu. Ta se hraje od 20:00 a o případné možnosti zápas sledovat bude kladenský tým informovat na sociálních sítích. 

Hubert Henno má rozhodně větší starosti než jeho francouzský kolega Arnaud Josserand. Jeho chlapci o víkendu prohráli zápas na půdě posledního týmu francouzské Marmara SpikeLeague Narbonne Volley. I když se trenérský štáb rozhodl protočit sestavu, ve čtvrtém setu již byla na hřišti zpět základní šestka, která ovšem průběh zápasu již nezvrátila. Pro Nantes to znamená třetí prohru v řadě a na to nejsou ve městě na Loiře vůbec zvyklí. I o to víc bude osmifinálová odveta proti Kladnu pro francouzský volejbalový powerhouse podstatná, zvlášť když ji bude přihlížet zřejmě každý volejbalový fanoušek z města, soudě podle počtu prodaných míst. 

„ Toto vyvrcholení podzimní části naší sezóny si kluci zaslouží. Nantes je velmi dobrý soupeř a za celou cestu pohárem je zápas s nimi odměna. Pro některé z nich přichází money-time, mají možnost se ukázat v Evropě proti kvalitnímu týmu a potvrdit své dobré výkony. Bonusem bude určitě vyprodaná hala. Nás, celý realizační tým, těší, že jsme byli schopní naše hráče připravit a dovést až do této fáze soutěže,“ dodal se asistent Tomáš Samsely. 

Nadcházející zápasy A týmu:

30.12., 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava

6.1., 16. kolo extraligy: Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz 

13.1., 17. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko 

20.1., 18. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Black Volley Beskydy 

25.1., 19. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou