Tahák kola obstará na Kladně nadupaný tým Liberce

Extraliga muži 2023-2024

Nekonečný podzimní program se chýlí ke konci a před kladenskými volejbalisty zůstává jen pět zápasů do konce kalendářního roku. V neděli odehrají tradiční vánoční zápas, poslední domácí extraligový duel před Štědrým dnem. To znamená jediné, fanoušci mohou začít nakupovat, hledat anebo vyrábět sváteční hnusosvetry, nedílnou součást tohoto volejbalového svátku. Jedenácté kolo nejvyšší mužské soutěže proti Dukle Liberec tak bude mít jistě velmi unikátní kulisu.

„ Nedělní zápas je pro nás další šancí ukázat, že letos patříme mezi top týmy. Musíme pokračovat v kvalitě hry i v nasazení jako doposud, s tím souvisí agresivita ve hře na jedné straně, ale také trpělivost a schopnost zachovat si chladnou hlavu na druhé. Věřím, že dobrý výsledek se pak dostaví,“ míní nejvíce bodující hráč extraligy Kristaps Platačs. 

V kladenském táboře po povinné výhře proti Ústí zavládl provizorní klid, ale samozřejmě duel s jedním z nejsilnějších týmů extraligy vyhlížejí volejbalisté se zdravou netrpělivostí. Liberec je posledním členem velké čtyřky, na kterého Orli v první polovině základní části nenarazili. „Očekávám vysokou úroveň zápasu. Dukla je tým s bohatou historií a předvádí solidní výkony. Respektujeme všechny týmy, proti kterým hrajeme, a víme, že v neděli nás čeká další bitva. Jsme sebevědomí, ale jsme si také vědomi toho, že i když je naše úroveň dobrá, stále máme co zlepšovat. Hrajeme doma s našimi fanoušky v zádech, což je vždy úžasné, takže doufáme, že s nimi budeme moci oslavit vítězství,“ zůstává stoprocentně koncentrovaný Nacho Fernández. 

Liberecká Dukla se pro letošní rok musí obejít bez účasti v evropských pohárech, na kterou by po loňském čtvrtém místě měla nárok, a tak se plně soustředí jen na českou extraligu a pohár. Může to být jeden z rozhodujících faktorů v důležitých zápasech, jelikož její přímí konkurenti na TOP 4 zatím z evropského volejbalového kolotoče nevypadli. 

Martin Démar disponuje na české poměry širokým a vyrovnaným kádrem. Jeho mezinárodnímu ansámblu vévodí kubánský smečař Dias Gomez, úderní univerzálové Johansen a Jemeljanovs, libero Maar nebo blokař Urueňa. Doplňuje je kvarteto s mezinárodními zkušenostmi Ticháček, Bryknar, Démar a Trojanowicz. 

Dukla se v polovině soutěže pyšní parádní statistikou, prohrála pouze dvakrát, a to na horké půdě Aera, kde body ztrácejí i ti nejsilnější, a v Karlových Varech. Body ztrácela zejména kvůli své „ zálibě“ v pětisetových zápasech. 

Změny v týmu VK Dukla Liberec

Přišli: Suda, Johansen, Urueňa

Odešli: Gavenda, Lux, Nikačevič, Veselý, Krajčovič, Hendrich

Utkání vysílá v neděli 10.12. od 18:00 volej.tv. Vstupenky na všechny zápasy jsou dostupné online v síti Ticketportal

Nadcházející zápasy A týmu:

12.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole – Kladno volejbal cz 

30.12., 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava