Hyzy, Kladna král, se loučí

Kladenský klub se po sedmi letech po oboustranné dohodě rozešel se svou hráčskou stálicí a osobností, která byla s klubem Kladno volejbal cz spjata díky úspěchům, ale i díky věrnosti, která se projevila v dobách, kdy klub rozhodně nefiguroval v české volejbalové špičce. Tomáš Hýský nebyl spokojený s herním vytížením a požádal prezidenta Milana Fortuníka o souhlas k uvolnění do klubu SVK Ústí nad Labem, který momentálně zaostává za očekáváními a bývalý reprezentant by se měl stát hráčem, který družstvo nakopne. 

„ Tomáš Hýský k nám přišel hned v první sezóně po našem návratu do extraligy a byl u všech našich největších úspěchů. Vyhrál s námi Český pohár, bojoval ve finále extraligy, měl na tom velkou zásluhu, a i v dalších ročnících byl u všech důležitých okamžiků. Zůstal klubu věrný i v momentech, kdy jsme na tom nebyli finančně dobře, skládali jsme družstvo v poslední chvíli a jen tak tak jsme se kvalifikovali do play off,“ shrnul mnohaleté působená Hýského v klubu prezident Milan Fortuník. 

„ Je to kladeňák každým coulem, protože zde s volejbalem začal, pak odešel do Příbrami, objevil se v sestavě Liberce, Odoleny Vody, a pak se vrátil domů. Za to jsme byli samozřejmě rádi. Máme mezi sebou zvláštní vztah a vždy jsme snili o tom, že jednou spolu zdvihneme nad hlavu mistrovský pohár. Momentálně to vypadá, že je to hodně utopická představa. V žádném případě jsem nechtěl Hyzymu bránit, když projevil přání odejít, protože je to pravděpodobně jeho poslední extraligová sezóna a nechtěl ji trávit na lavičce. Neviděl jsem jinou možnost, vzhledem k respektu, který k němu chovám, než mu požadovaný odchod umožnit,“ vysvětlil situaci týkající se smečaře a univerzála s reprezentačními zkušenostmi Milan Fortuník.