Téměř dokonalý zápas

Kladno volejbal cz

Kladno přehrálo Ústí rozdílem třídy a dokráčelo si bez obav pro další vítězství. Poradilo si i s největším severočeským bombarďákem Lankem, který se prosazoval zejména v koncovce druhého setu. Orli byli po celý zápas iniciativní a zodpovědní a zaslouženě se na hřišti zdrželi slabou hodinku. Všichni hráči koučovaní Arnaudem Jossrandem vyšli skvěle i statisticky, což nebývá vždy pravidlem. Kladenským volejbalistům zápas prostě sedl a mohou se v klidu chystat na nedělní výzvu v podobě Dukly Liberec. 

„ Soupeře jsme dnes k ničemu nepustili. Hráli jsme, co jsme potřebovali. Trochu jsme ulítli v druhém setu se servisem, ale Ústí taky, byla to přetahovaná, kdo toho pokazí víc. Když jsme potřebovali, tak jsme zabrali, vezeme si domů tři body. Popravdě jsme si trošku spravili chuť po sobotě,“ ocenil hladký průběh duelu asistent Tomáš Samsely. 

Kladenská lavička soupeře ani v nejmenším nepodcenila a nastoupila v nejsilnější sestavě. Orli se ujali hned na začátku sady pětibodového vedení a nová tvář extraligy, trenér Ondřej Žaba, ihned reagoval oddechovým časem. Ten ústeckému týmu z tlaku nepomohl, na síti se prosazovali všichni kladenští útočníci a nahrávač Neves měl výrazně ulehčenou pozici. Když se rozdíl se vyšplhal až na 21:12, bylo jasné, že se oba týmy už připravují na druhý set. 

Kladno volejbal cz

Vstup domácího družstva do druhé sady byl díky bodům Suhana a Lanka o mnoho veselejší. O výhodu ale Ústí přišlo hlavně díky obraně v rotaci, kdy byla na síti dvojice Seppänen a Zajíček. Koncert na bloku pokračoval na obou stranách sítě, stejně tak ale i chybovost na servisu, a tak se ani jeden tým nedokázal od druhého odpoutat. Kladno se soupeři utrhlo za stavu 19:18, kdy se prosadili po skvělých obranných zákrocích Nevese spolehlivě útočící Platačs a Seppänen. Devítibodový Lank vzal zodpovědnost na sebe a pokusil se o zvrat, neomylný finský smečař Seppӓnen ovšem set nekompromisně ukončil. 

Začátek třetího setu patřil Fernándezovi, který se staral o opravdu stoprocentní servis svému týmu, jak na přihrávce, tak při obraně a vykrývání útočících hráčů. U většiny zakončení byl Platačs a po esu Imamury na 8:3 Ústí svolalo válečnou poradu, ale sada probíhala přesně podle scénáře té první. Bloky Platačse a Seppӓnena naopak ještě navýšily rozdíl ve skóre a Orli si pohlídali zisk dalších tří bodů do extraligové tabulky. 

„ K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, kromě druhého setu nám vycházel servis a skvěle nám fungovala souhra bloku s obranou v poli. Výhry za tři body si vážím, v Ústí to není nikdy samozřejmost,“ zhodnotil utkání hlavní trenér Arnaud Josserand. 

Utkání kraloval osmnáctibodový univerzál Kristpas Platačs a Niklas Seppänen, který bodoval dvanáctkrát. Nad všemi tentokrát ční výkon kladenského libera Nacha Fernándeze, který se pyšní 77% excelentní přihrávkou. 

Statistika zápasu ZDE.

Ostatní výsledky mužské extraligy a tabulku najdete ZDE.

Nadcházející zápasy A týmu:

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

12.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole – Kladno volejbal cz 

30.12., 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava

Kladno volejbal cz