U kluků vidím hlad po vítězství, těší před zápasem v Ústí Zajíčka

Kladno volejbal cz, Extraliga muži 2023-2024

Není nad to si ze středočeských mrazů odskočit do tepla, na „Floridu“. Kladno volejbal cz se představí v desátém kole extraligy na palubovce Ústí nad Labem. Přestavěný tým, který se krčí na desátém místě soutěže, svými kvalitami momentální umístění jistě převyšuje, proto se Orli musí mít na pozoru, aby nedošlo k překvapení na jejich úkor, jak se to málem „povedlo“ liberecké Dukle. Orli ovšem nemají důvod pochybovat, jejich dosavadní výkony a zdravé sebevědomí jsou dostatečné předpoklady k důležité výhře. 

„Ústí je nevyzpytatelný tým, který disponuje mladými a talentovanými hráči. Mají za sebou skvělé výsledky, ale i slabší, v domácím prostředí je budou hnát za vítězstvím jejich fanouškovská SKVadra, takže to nebude lehké utkání. My máme sice za sebou první porážku, ale u kluků vidím touhu a hlad vítězství, takže se na Ústí dobře připravíme a věřím, že se nám v České Floridě zadaří,“ těší se na zítřejší zápas kapitán Adam Zajíček. 

Tým Ústí nad Labem, jeden z tradičních extraligových klubů s bohatou medailovou minulostí, prošel v létě revitalizací. Na pozici trenéra dostal šanci mladý Ondřej Žaba, známý zejména z mládežnických reprezentačních výběrů. Po jeho boku se do vedení klubu usadil i hrající asistent Marek Beer, který momentálně zastává i roli sportovního ředitele. 

Nadšení z prvotních nadějných výsledků zmrazily prohry v Příbrami, s Benátkami a s Brnem. Družstvo ještě v listopadu proto posílil venezuelský blokař Ronald Martinez, který přišel o angažmá z důvodu válečného konfliktu v Izraeli. 

Výraznou osobností týmu je blokař Navreet Suhan, kterému funguje souhra s novým nahrávačem Ivanem Pliasetskyim. Vede veškeré extraligové blokařské statistiky a bude určitě zajímavé sledovat jeho souboj s Adamem Zajíčkem, který je v počtu bloků na set i v jejich celkovém počtu druhý právě za kanadskou posilou Ústí.  Na straně Orlů ovšem nelze nezmínit formu bombarďáka Kristapse Platačse, který bude testovat obranu „ Floridy“.  V sobotu se statečně pral se lví defenzivou, kterou zatížil 30 body, a právem mu patří titul nejvíce bodujícího hráče extraligy

Změny v týmu SK Volejbal Ústí nad Labem

Přišli: Žaba, Pliasetskyi, Suhan, Hulpach, Martinez, Peterson

Odešli: Vašina, Suda, Baláž, Bere, Srb, Sobirov

Utkání vysílá od 18:00 volej.tv.

Nadcházející zápasy A týmu:

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

12.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole – Kladno volejbal cz 

30.12., 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava