Víkendový výsledkový servis 2.12. – 3.12. : Kadetky si doma poradily s lídrem z Příbrami

Eagles U14, Kladno volejbal cz

Návrat do první skupiny Českého poháru slaví po turnaji v druhé osmičce starší žáci. Pro postup si museli dojet až do dalekého Nového Jičína. O malá kousek dál, v Ostravě, válčili jejich starší kolegové, těm utekla možnost udržet se v třetí skupině extraligy U20 až v posledním zápase a bohužel se propadli až do poslední pětky. Kadetky se radují z cenné výhry nad vedoucím týmem jejich skupiny a trenéři doufají, že jim toto vítězství dodá motivaci do bojů o udržení. 

Chlapci U20

Kladenští junioři cestovali na extraligový turnaj až do Ostravy. Bohužel, v sestavě se museli obejít bez obou obvyklých nahrávačů a univerzála. I proto přes snahu nezabránili dalšímu sestupu. „ Po sestupu z druhé skupiny na minulém turnaji padáme do čtvrté skupiny. Finálový turnaj, na který jsme měli obrovské šance se dostat, je v nedohlednu,“ mrzí trenéra Martina Čmeľa. 

První zápas s Novým Jičínem Orli rozehráli velmi dobře, ale ve druhé sadě soupeř bodoval devětkrát za sebou a Kladno nedokázalo vzdorovat. Druhá prohra proti Zlínu byla až na první set hladkou záležitostí. Až ve třetím utkání se svěřenci Martina Čmeľa rozjeli: „ Hezký bojovný výkon, fungovalo skoro vše, jak mělo, a po zápase jsme měli ještě velkou šanci na postup zpátky do druhé skupiny. Bylo ale potřeba vyhrát poslední zápas za 3 body.“

Zápas o vše ale Orlům nevyšel podle představ. „ Ve vyrovnaném prvním setu jsme odskočili v závěru na 24:21, ale následnými pěti našimi chybami jsme set doslova darovali Velmezu. Druhá koncovka byla jako přes kopírák kvůli našem zkaženým servisům. Nakonec jsme uhráli jen třetí set a prohra 3:1 nás poslala do poslední skupiny,“ mrzel nešťastný závěr víkendu trenéra.

Kladno – Nový Jičín 1:3

Kladno – Zlín 0:3

Kladno – Ostrava 3:0

Kladno – Velké Meziříčí 1:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Chlapci U16

I starší žáci o víkendu zamířili na východ Moravy, když je opět v Novém Jičíně čekalo třetí kolo Českého poháru. Po sestupu z první skupiny družstvo vedené Martinem Ticháčkem potvrdilo, že do nejlepších 8 týmů patří, protože hned v turnaji druhé osmičky vybojovalo postup zpět mezi republikovou elitu. 

Kladno – VS Ostrava 2:0

Kladno – Spartak Velké Meziříčí 1:2

Kladno – VSK Český Krumlov 2:0

Kladno – Volejbal Znojmo 2:0

Kladno – SK Kojetín 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Chlapci U14 

Nejmladší Eagles vyjeli do Mělníka odehrát tři zápasy Krajského přeboru. Nejen, že vyhráli hned první zápas bez ztráty setu, ale za celý turnaj si vysloužili pochvalu od své trenérky Kateřiny Svobodové:      „ Celkově pochvala za účinný servis s minimem chyb a několik bodových bloků. Největší problém je stále přihrávka razantnějších servisů.“

První zápas s Mělníkem,tj. předposledního s posledním týmem, začalo Kladno nepřesvědčivě, chlapci hráli bez pohybu a nasazení. Až oddechový čas za stavu 17:5 pro Mělník družstvo dostatečně probral a dobrým servisem a bojovnou hrou se dopracovalo do vyrovnané koncovky, kterou se mu podařilo vyhrát. Druhý set již mělo pod kontrolou a radovalo se z výhry. V dalších zápasech proti lídrům soutěže Příbrami A a Kolínu už Eagles ale nebodovali a oba prohráli 0:2. 

Kladno – Kolín 0:2

Kladno – PODĚS 2:0

Kladno – Příbram A

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

CATS

Dvojzápas s druhým týmem skupiny popsala tentokrát nadějná blokařka Lucie Jánská:

„Naše další zastávka na turné západní skupiny druhé ligy žen byla v Kralupech. Na dvojutkání jsme vyrazily v oslabené sestavě, protože několik hráček muselo plnit své povinnosti v jiných klubech. My však stejně přijely v pozitivní náladě a vrhly se do prvního zápasu. Dařilo se nám zatlačit razantním servisem a překvapit rychlou hrou, čímž jsme si dokráčely pro výhru 3:1. Po krátké pauze jsme úspěšně naskočily do druhého zápasu. Postupně se však začala ukazovat únava, nedařilo se na servisu a objevovaly se zaváhání na příjmu. Naše vedení soupeřky nakonec stáhly a v tiebreaku jsme nestihly včas zabrat a bohužel jsme prohrály především vlastními chybami. I přes prohru v druhém zápase si však vezeme 4 body do tabulky a naše vedení zatím zůstává neohrožené.“

Kralupy – Kladno 1:3, 3:2 

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U18

Kadetky vedené tandemem Svoboda, Červený se radovaly z cenné výhry, kdy se jim podařilo v sobotu v domácím prostředí porazit lídra skupiny. „ Škoda, že nehrajeme takto všechny ostatní zápasy. Doufám, že holky nepřestanou pořádně trénovat a budeme se snažit vyhnout baráže.  Pozitivní je, že jsme zapojili do soutěže starší žákyně a byl to přínos pro tento tým,“ řekl po dvojzápase Václav Červený. 

Kladno – Příbram 3:0,1:3

Všechny výsledky a program naleznete ZDE.

Dívky U14 A

Krajský přebor kategorie U14 pokračoval v neděli v Benátkách. Áčko čekaly pouze dva zápasy. „ Po třech týdnech nehraní jsme v prvním setu opět tápaly v postaveni, mely jsme pomalý pohyb k míči a velmi často jsme chybovaly na podaní, i když jsme se mu intenzivně 14 dni věnovaly,“ popsala pomalý rozjezd svých hráček Irena Pokorná. Ale ve druhém setu se její družstvo oklepalo, dělalo méně chyb a zlepšená hra znamenala výhru v tiebreaku.  

Do druhého zapasu nastoupila cela nova šestka. „ Prakticky jsme vůbec nedokázaly přihrát. Soupeřky na podaní vůbec nechybovaly, některé si troufly na nás dokonce i s naskočenou plachtou, se kterou jsme si vůbec nedokázaly poradit,“ vyjmenovala klíčové důvody prohry. Nic nemění na tom, že děvčata budou mít do konce roku prostor na trénování, a i sama trenérka věří, že si po novém roce zlepší náladu předvedenou hrou i výsledky. 

Kladno A – Benátky nad Jizerou B 1:2

Kladno A – Benátky nad Jizerou A 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Dívky U 14 B

I kočičí B tým, jelikož je ve stejné skupině jako jejich kamarádky z áčka, soupeřil o body do tabulky v Benátkách. Petr Vilt mohl počítat kvůli záplavě omluvenek pouze se šesti hráčkami.  Ty zvládly odehrát tři zápasy. „ Holky výborně podávaly, a i přes dvě prohry jsme hrály pěkný vyrovnaný volejbal. Hrály jsme pěkně přihrávka nahrávka útok. Měly jsme občas trochu problém s komunikací na hřišti a občas s pohybem. Nicméně mám z turnaje velmi dobrý pocit, že už naše hra výrazně připomíná volejbal,“ potěšil výkon šesti statečných trenéra Vilta. 

Kladno B – Benátky B 2:1

Kladno B – Kralupy 0:2

Kladno B – Benátky A 0:2

Všechny výsledky a program naleznete ZDE

Nadcházející zápasy:

Eagles Muži B, 2. liga: Kladno – Netolice, 9.12. 

CATS Ženy, 2. liga: Kladno – Plzeň, 9.12. 

CATS U16 B, Krajský přebor: Kladno, 10.12. 

NVC ČVS, 1. liga: NVC – TJ Tatran Střešovice, 9.12.