Prohra nezpochybňuje naše dosavadní výsledky, ale potvrzuje to, že máme stále na čem pracovat, říká Josserand

Kladno volejbal cz

Magnet devátého kola svedl proti sobě dosavadního suveréna soutěže a obhájce titulu. Vyhecovaný zápas, ve kterém se rozdávaly i červené karty, rozhodli na obou stranách střídající hráči. Čeketa dvěma esy zavelel k obratu v koncovce druhého setu, když domácí Orli ztráceli, Estrada pak dodal od poloviny třetího setu Lvům sebevědomí na útoku. I díky němu to je právě Praha, kdo letos poprvé našel recept na neporažené Kladno. 

Gratuluju Praze k zaslouženému vítězství. My jsme byli líní, moc jsme toho nepředvedli. Snažili jsme se z toho vytáhnout maximum, ale dneska to někde vázlo. Nebyli jsme agresivní, důslední. Praha byla agresivnější na bodovkách a nám se to prostě nedařilo prorazit, takže zaslouženě vyhrála a my pokračujeme dál. Děkuji fanouškům a budu se na ně těšit v dalším utkání,“ neskrýval výhrady k výkonu svého týmu kapitán Adam Zajíček. 

Argentinský trenér Lvů Praha poslal na palubovku stejnou základní šestku, která začala čtvrteční zápas Ligy mistrů, ani Francouz Josserand neměl důvod cokoli měnit. Již na první pohled bylo vidět, že hra probíhá v jiném tempu než obvyklé extraligové zápasy. Oba týmy sázely na agresivní podáni a excelovaly v obraně. I proto se ani jeden z nich druhému ve skóre nevzdálil. Až dva útoky Schoutena dostaly Prahu do rozdílového vedení 23:20, které si již zkušeně pohlídala. 

Druhý set začal McCarthy šňůrou na servise a Lvi vedli i díky dvou chybám Gonçalvese 4:0. Za stavu 6:1 svolala kladenská lavička své hráče, aby přerušila tlak, který pražské družstvo postupně zvyšovalo. Dvě esa Platačse stav korigovala, ale Čech oplatil Kladnu stejnou mincí a dál tak udržoval pro svůj tým bezpečný náskok. Až čtyři podáni Nevese pomohly domácímu týmu set opravdu rozehrát a dotáhnout stav na rozdíl jediného bodu 11:10. Na síti však kralovali McCarthy a Schouten, kteří byli u většiny bodových akcí hostí. Agresivně hrající Lvy rozviklal až v koncovce třemi esy střídající Čeketa, další eso přidal v další rotaci Zajíček a vyrovnal koncovku na 23:23. V tu chvíli se začal hrát absolutní volejbal a družstva se přetahovala o možnost získat setball. Sadu ukončil za stavu 30/28 Platačs útokem a Orli vyrovnali stav zápasu na 1:1. 

Vydřená výhra Orly nakopla. Třetí set byl opět vyrovnaný a ani kvalita předváděné hry nepolevila. Juan Manuel Barrial protočil oba smečaře a na hřišti se objevili Vodička s Estradou.  Za Orly se prosazoval Imamura s Platačsem, jeho útok a eso znamenaly vedení 9:7. Lvi ovšem nepřešlapovali na místě a zejména na bloku excelovali. Dva úspěšné bloky a útok Schoutena jim zařídily náskok 19:16. Ten udrželi, a i díky chybám domácích sadu dohráli. 

Kladno volejbal cz

Začátek čtvrtého setu se povedl lépe Praze, která při podáni Schoutena vedla 5:1 a Arnaud Josserand s timeoutem nečekal. Oddechový čas nápor Lvů nepřerušil naopak zvyšovali na 9:3. Orli kupili nepřesnosti a soupeři tak hráli do karet. Až pipe Goncalvese hru domácích zklidnil a šikovné útoky Seppӓnena a Zajíčka snížily rozdíl na 12:9. Estrada se Schoutenem se ale jen málo mýlili a Kladno i přes snahu v závěru set i zápas prohrálo. 

 „ Dnes nás Praha přehrála, zejména na podání a příjmu. Lvi velmi dobře servírovali a my jsme na to nedokázali zareagovat. Je to kvalitní družstvo, takže bylo jasné, že jestli s nimi chceme hrát, musíme být efektivní a trpěliví. Prohráli jsme zápas, ale ne válku. To nezpochybňuje naše dosavadní výsledky, ale potvrzuje to, že máme stále na čem pracovat. Teď nás čekají dva velmi důležité zápasy, které musíme vyhrát, abychom potvrdili naši pozici ve špičce ligy,“ popsal příčiny první letošní prohry hlavní trenér kladenských Orlů Arnaud Josserand. 

Cenu pro hráče zápasu převzal od manažera společnosti CERVA Tomáše Míky kanadský blokař hájící barvy Prahy Fynn McCarthy. 

Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha 1:3 (23:25, 31:29, 29:25, 20:25)

Domácí:  Seppӓnen, Zajíček, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves, libero Fernández Střídali: Imamura, Čeketa, Hýský

Hosté: Madsen, McCarthy, Schouten, Čech, Crer, Janouch, libero Moník Střídali: Vodička, Kollátor, Estrada

Zápasová statistika ZDE

Nadcházející zápasy A týmu:

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

12.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole – Kladno volejbal cz 

30.12, 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava

Kladno volejbal cz