Zabalí Orli do Krabice od bot i Prahu?

CEV CUP 2023-2024

V Kladenské hale se po Jihostroji ukáže další z medailových favoritů. Pod dvojkou v adventním kalendáři se skrývá volejbalový bonbónek v podobě pražských Lvů. Orli v zápase devátého kola, který bude zároveň soubojem o prozatímní první místo v extraligové tabulce, nemají co ztratit, tentokrát roli favorita bude v atraktivním zápase plnit pražské družstvo, loňský mistr extraligy a účastník CEV Champions League. Předvánoční duel je věnovaný charitativní sbírce KRABICE OD BOT. „ Vloni při své premiéře slavila velký úspěch. Letos s ní zahajujeme symbolicky advent a tajně doufám, že se mi tentokrát dárky už nevejdou do auta,“ usmívá se Anna Earl, výkonná manažerka klubu. 

Kladno může hrát uvolněně a v domácím prostředí si s fandy užít ten druh zápasu, který je pro publikum vždy svátkem. Pikantní nádech bude mít derby pro kladenské libero Matěje Šálka, který ještě vloni slavil mistrovský titul právě v barvách Prahy. „ Čeká nás velmi náročný zápas. Určitě budeme chtít prodloužit naší sérii neporazitelnosti. Myslím si, že bude záležet hlavně na našem výkonu. Máme formu a budeme bojovat,“ slibuje. 

Praha po mistrovské sezóně nepřešlapovala dlouho na místě a vyměnila polovinu kádru. Vzhledem k účasti v náročné Lize mistrů trenéři hledali rozdílové hráče s mezinárodními zkušenostmi, kteří by vhodně doplnili české jádro. 

Lvi klopýtli v letošním ročníku prozatím dvakrát a vždy v pětisetových bitvách. Jsou to právě dva body, které je dělí od prvního Kladna, se kterým ve dvou předešlých sezónách úspěšně bojovali v play off extraligy o postup do semifinále. Ve čtvrtek neúspěšně rozehráli skupinu E nejlepší evropské klubové soutěže, když jim loňský finalista Cucine Lube CIVITANOVA nedal šanci

Změny v týmu VK Lvi Praha

Přišli: Madsen, Crer, Thiel, Estrada

Odešli: Pessoa, Smith, Todua, Pliasetskyi, Šálek, Kriško

Sbírka KRABICE OD BOT letos slaví již třinácté výročí. Celorepubliková charitativní akce má za cíl rozveselit děti z chudých nebo znevýhodněných rodin, azylových domů a nízkoprahových zařízení. Je pořádána Diakonií Českobratrské církve evangelické, která je jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v České republice. „ Od otevření haly až do konce zápasu bude přichystán před vchodem do VIP vánoční stromeček, pod který budou moct všichni své KRABICE OD BOT uložit. Statisticky je nejméně obdarovaných ve věkových kategoriích 13 – 17 let, a protože právě s mládeží v tomto věku v kubu pracujeme, věřím ,že bude mít publikum od koho čerpat inspiraci na obsah. Kdyby přeci jen zájemci tápali, na stránkách sbírky jsou tipy a nápady, co zabalit,“ radí Anna Earl.  

Sponzorem duelu bude společnost CERVA, která sídli v nedaleké Jenči u Prahy. Lídr na trhu s osobními ochrannými pracovními prostředky (kalhoty z neprořezaného materiálu, rukavice s TPU membránou, Hi-Vis soupravy viditelné na stovky metrů daleko) urazil od svého založení dlouhou cestu a momentálně má své pobočky již na čtyřech kontinentech. Česká firma s obratem 6 miliard Kč podporuje řadu projektů, iniciativ a hnutí jako například Ukliďme Česko, Armádu Spásy, Rohlík.cz.

Utkání vysílá od 18:00 volej.tv a lístky jsou k dispozici v síti Ticketportal

Nadcházející zápasy A týmu:

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

12.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole – Kladno volejbal cz 

30.12, 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava