Kladno si nadělilo předčasný dárek k Vánocům, postup si zkušeně pohlídalo

Skvělý úspěch se na mezinárodním poli podařil kladenským Orlům. Družstvo si v nejkratší možné době zajistilo postup do osmifinále CEV Volleyball Cupu, když v bosenském Brčku proti domácímu Radniku bez komplikací vyhrálo první dva sety, které byly podmínkou postupu do dalšího kola. Kladenští fandové se tak mohou začít chystat na 12. prosince na francouzskou volejbalovou lahůdku, lídra Marmara SpikeLeague, Nantes Rezé

„ Utkání jsme začali, jako obvykle v posledních zápasech, tlakem na servise a solidní obranou.  Po dvou setech, kdy z nás spadl tlak, jsme se trošku přestali soustředit, což nás stálo koncovku třetí sady, ale závěr zápasu už byl v naší režii. Tato výhra je velmi podstatná pro celý tým, protože se na ni podíleli všichni hráči,“ míní smečař Antony Gonçalves. 

Vstup do zápasu se Kladnu vydařil, a i když se Radnik zejména ze začátku snažil držet krok, Orli si včas vytvořili náskok, který jim dodal potřebný klid, a v koncovce nebylo co řešit. Druhá sada měla obdobný průběh, do stavu 12:14 byl s Kladnem soupeř v kontaktu, ale to byla i jeho labutí píseň, protože tým vedený kapitánem Zajíčkem mířil neomylně za postupem. 

V dalších dvou setech trenéři již mohli protočit sestavu, která ovšem v ničem od základní šestky nezaostávala. Ztráta třetí sady jde na vrub promarněného náskoku 18:22, čtvrtý set byl ze všech nejvíce vyrovnaný, družstva se přetahovala opravdu o každý bod, ale od stavu 22:22 byl na hřišti jediný tým. Kladno si závěr nenechalo vzít a dokráčelo si i pro celkový triumf. 

Svůj první start na evropské klubové scéně si připsala dvojice Čeketa a Donát. „ Jsem rád, že jsme vyhráli. Děkuji trenérům, že mi důvěřovali a nasadili mě do mezinárodního utkání. Ze začátku jsem cítil menší stres, ale časem jsem se uvolnil a začal hrát svoji hru. Také děkuji spoluhráčům, kteří mi pomáhali a hnali mě kupředu,“ popsal své pocity po premiéře v A týmu nadějný nahrávač. Lukáš Čeketa, který dnešní zápas odehrál na postu univerzála, svého mladšího spoluhráče doplnil: „ Pro mě první evropský pohár. Velmi si vážím šance si zahrát. Radnik jsme podle mě suverénně přehráli a radujeme se z postupu do dalšího kola. Ukázali jsme, že jsme silný tým a doufám že to tak bude nadále. Velmi se těším se na našeho dalšího soupeře.“ 

OK Radnik Bijeljina – Kladno volejbal cz 1:3 ( 17:25, 17:25, 25:23, 22:25 )

Sestava Kladna:

Seppӓnen, Zajíček, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves – libero Fernández, Šálek 

Střídali:

Imamura, Čeketa, Kyjanica, Donát

„ S postupem jsem velmi spokojený, protože vyhrát venku není nikdy snadné! Před zápasem jsme si připomněli, že poslední tři čtyři zápasy jsme vždy velmi dobře začali, na tréninku na tom tvrdě pracujeme, a že to bude podstatné i dnes, což se potvrdilo. Co se týče našeho dalšího soupeře, je skvělé se vrátit domů do Francie při příležitosti osmifinále CEV Cupu. Nantes má velmi kvalitní základní šestku a je momentálně v čele francouzského šampionátu bez jediné prohry. To nás staví do složité pozice, ale pokusíme se o to předvést to nejlepší, co umíme, posnažíme se je v našem domácím prostředí trošku rozhodit, a pak se uvidí, co přinese odveta,“ sdělil svá očekáváni trenér Orlů Arnaud Josserand. 

Kladenskému klubu o víkendu začíná prosinec plný výzev. Ten zahájí zostra v sobotu zápasem proti pražským Lvům, které čeká test ohněm dnes večer, kdy zahájí Ligu mistrů zápasem proti světoznámému cirkusu plném hvězdných atrakcí, Lube Civitanova. „ Přímý souboj o první místo v tabulce vyšel skvěle na předvánoční čas, a tak věnujeme tento prestižní zápas sbírce Krabice od bot, kterou pořádáme podruhé. Vloni Ježíšek z kladenského klubu děti podaroval neskutečným množstvím dárků. Doufáme v to i letos a byli bychom rádi, kdyby se zapojili i fandové našeho soupeře,“ hecuje všechny milovníky volejbalu Anna Earl. 

Lístky na všechna prosincová utkání jsou k dispozici v síti Ticketportal

Nadcházející zápasy A týmu:

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

12.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole/ Chaumont VB 52 

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole/ Chaumont VB 52 – Kladno volejbal cz 

30.12, 15. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Ostrava