Radnik musíme dostat pod tlak od začátku, přeje si Neves

CEV CUP 2023-2024

Volejbalisté Kladna vyrazili včera po odpoledním tréninku autobusem do bosenského Brčka, kde je čeká ve středu odveta CEV Volleyball Cupu. I když si vezou z prvního zápasu tříbodový náskok, nebylo by moudré na něj spoléhat a počítat s tím, že bude domácí Radnik hrát odevzdaně. V případě úspěchu se Orli kvalifikují do osmifinále druhého nejvýznamnějšího evropského poháru a ještě před Vánoci by odehráli dvojzápas se soupeřem z Francie. 

„ Po dobrém výkonu v prvním zápase samozřejmě víme, že nám stačí dva sety, abychom postoupili do osmifinále. Odveta bude podle mě ale daleko těžší, Bijeljina se bude chtít vytáhnout před domácími fanoušky a čekám, že nás budou chtít dostat pod tlak servisem, aby nám znesnadnili hru na ztrátu, která nám momentálně funguje. Musíme k zápasu přistoupit se vší vážností, koncentrovaně a dostat je pod tlak od začátku, aby neměli šanci,“ míní před odvetným duelem dirigent kladenské hry José Neves. 

Středočeský klub čím dál víc potvrzuje, že jeho dobré výsledky ze začátku letošní sezóny nejsou náhodou, a i v jeho hře začíná být vidět zdravé sebevědomí, které se projevuje hlavně v situacích, kdy by normálně již nastoupila panika. V sobotním zápase se navíc projevila i síla celého kádru, když obvyklé opory úspěšně zastoupili střídající hráči. OK Radnik se v sobotu také radoval z výhry, obhájil triumf v Poháru srbské republiky, když ve třech setech doslova zdemoloval OK Modriřa Novoprom. Hráčem utkání byl vyhlášen Miološ Popović. 

„ V domácím zápase jsme uhráli slušný výsledek, takže je naší cílem samozřejmě postup. Ale pořád máme před sebou ještě odvetu a jsem si jistý, že před svým publikem bude chtít Radnik ukázat, že na nás mají, a tak čekám daleko těžší zápas než ten první. Ale myslím si, že máme kvalitnější kádr a musíme hrát bez výkyvů na úrovni, kterou teď předvádíme i v extralize. Zápas bude spíš o našem výkonu,“ zdůrazňuje smečařská opora Nikals Seppӓnen. 

V osmifinále CEV Volleyball Cupu by se kladenské družstvo vypravilo do Francie. Narazilo by na jeden z top týmů francouzské Marmara SpikeLeague, Nantes nebo Chaumont VB52. O postupujícím rozhodne středeční utkání, hrané na půdě východofranouzského Chaumont. To v prvním zápase, i s Patrikem Indrou v sestavě, podlehlo Nantes 1:3. 

Po návratu z Bosny je na programu Kladna sobotní šlágr 9. kola extraligy mužů. Svěřenci dua Josserand – Samsely budou hájit pozici lídra tabulky před pražskými Lvy. 

Nadcházející zápasy A týmu:

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

13.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole/ Chaumont VB 52 

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

19.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Nantes Rezé Metropole/ Chaumont VB 52 – Kladno volejbal cz