Josserandův tým rozehrál CEV Cup bezchybně, v případě postupu ho čeká pikantní duel

CEV CUP 2023-2024, Kladno volejbal cz

Důležitý krok ke kvalifikaci do osmifinále CEV Volleyball Cupu udělali včera večer kladenští Orli. Ti se na hřišti zdrželi v zápase proti bosenskému mistrovi OK Radniku Bijeljina lehce přes hodinku. Povedlo se jim získat nejen respekt soupeře, ale i ušetřit síly na víkendové derby. 

„ Pro mě byl dnešní zápas trochu podobný tomu sobotnímu. Narazili jsme na tým, který disponuje skvělým podáním a obranou na síti. Ale nedali jsme jim jedinou šanci, aby se rozehráli. Víme, že bývá zrádné hrát první zápasy doma, protože když se hosté do zápasu dostanou a uhrají set, dva, může se odveta lehce zvrtnout. Máme teď výhodu, ale v Bosně nás čeká velmi těžký zápas, domácí publikum ho jistě také okoření. Budeme muset předvést výkon alespoň na stejné úrovni, jako dnes. Dnešek beru jako skvělou přípravu na sobotní utkání proti Odoleně Vodě,“ řekl po výhře svého týmu hlavní trenér Arnaud Josserand. 

Kladno začalo zápas nebojácně a v tempu, ve kterém skončilo sobotní extraligový zápas. Za stavu 8:4 již trenér hostů Miličevič volal své hráče k lavičce na timeout, který stejně nepomohl. Ve hře Radniku bylo hodně nepřesností a pět chyb na servise jim v hledání herního rytmu nepomohlo. Brzo se náskok navýšil na 14:7, a když kapitán Zajíček skóroval přímým bodem z podání na 23:16, o setu bylo vlastně rozhodnuto.

CEV CUP 2023-2024, Kladno volejbal cz

Druhá sada byla zejména v začátku vyrovnanější. Bylo to ale kvůli nedůslednosti Orlů, kterým soupeř vracel ubráněné míče všemožně zpět a ti si ve hře dávali přednost. Vše se zlomilo ve střední pasáži, za stavu 10:8 Platačs dvakrát zaútočil a Zajíček si na bloku vychutnal univerzála Osmanoviče. I když Kladno vedlo 13:8, byl průběh setu trochu utahaný, čemuž pomohla zejména změna taktiky hostí, kteří začali hodně zalívat, což se jim párkrát i povedlo. Ale závěr byl jasně v režii Fortuníkových hochů. Seppӓnen blokem probudil své spoluhráče a zákroky Fernándeze zvedaly halu ze sedadel. Eso na 24:18 si jako tradičně připsal Zajíček a Beau Graham hřebíkem ze středu sítě Kladno poslal do vedení 2/0.

Třetí set se už dohrával skoro jen symbolicky. Adam Zajíček vydržel za koncovou čarou 6 podání a hráči Radniku byli již bezradní. Trojblok Platačs, Zajíček, Seppänen zařídil vedení 12:5 a kladenská lavička mohla začít zkoušet herní varianty i s hráči z lavičky. Ti převzali otěže zápasu od svých zkušenějších kolegů a snadno dotáhli zápas do vítězného konce. 

V případě postupu by družstvo Kladno volejbal cz vyrazilo do Francie. Včerejší duel jeho protivníků skončil 3:1 pro Nantes Rezé Métropole, a tak má tým koučovaný bývalým fenomenálním liberem Hubertem Hennem nad Chaumont VB 52, kde působí reprezentační univerzál Patrik Indra, reprezentační asistent Stefano Mascia a generální manažer Jiří Cerha, před odvetou navrch. 

Kladno volejbal cz – OK Radnik Bijeljina 3:0

Sestava Kladna:

Seppӓnen, Zajíček, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves – libero Fernández, Šálek 

Střídali:

Imamura, Čeketa, Kyjanica 

Zápasové statistky ZDE

Nadcházející zápasy A týmu:

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz 

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle ) 

13.12., 1/8 finále CEV Volleyball Cupu: Kladno volejbal cz – Nantes Rezé Metropole/ Chaumont VB 52 

16.12., 12. kolo extraligy: VK Trox Příbram – Kladno volejbal cz 

CEV CUP 2023-2024, Kladno volejbal cz