Hala plná knírů ukázala, co znamená soudržnost

Movember 2023, Kladno volejbal cz

Svátek volejbalu i solidarity zažila v sobotu večer Kladenská sportovní hala. Hladká výhra A týmu byla skvělým úvodem k tradiční charitativní dražbě. Ta překonala loňské maximum, protože kladenští příznivci očividně neznají limity, když se jedná o dobrou věc. Světové organizaci Movember Foundation putuje na konto neskutečných 73 000 Kč. 

„ Jsem samozřejmě rád, že tradice Movemberu pokračuje. Ukázalo se, že naši diváci jsou nejen výborní v povzbuzování, ale že jsou nám i věrní. Letos byl průběh dražby odlišný. V minulosti byl většinou jeden dres vydražen za enormně vysokou sumu, letos v podstatě všechny dresy našly svého kupce za velmi solidní cenu, a proto jsme nakonec vybrali rekordní částku,“ potěšil úspěšný večer prezidenta klubu Milana Fortuníka. Největší zájem byl tentokrát o dres japonské posily, smečaře Imamury Takahika, za který zájemce zaplatil deset tisíc. 

Za osm let trvání akce, kdy se každý listopad vybere jeden extraligový zápas, který klub dedikuje nadaci na podporu prevence rakoviny prostaty, bylo vybráno neuvěřitelných 449 300 Kč.  „ Na to, že volejbal není tím úplně největším sportem, tak jsme ukázali, že nám lidi fandí rádi, že mají rádi kladenský volejbal a my jsme jim za to vděční. Odvážím se říct, že se nám podařilo mezi námi v té komunitě vybudovat trvalý vztah,“ oceňuje podporu, které se klubu dlouhodobě dostává. 

Orli vlétli do zápasu v dresech realizovaných dlouhodobým partnerem, společností MERCH53. Tu založila kladenská hokejová legenda Jiří Kameš, a i on má zásluhy na tom, jaký status si za ty roky vybudoval kladenský MOVEMBER. „ Jirka si zaslouží speciální poděkování. Spolupracuje s námi od úplných začátků volejbalu v Kladně a to, že spolu stále jsme, je pro nás nesmírně cenné,“ složil hold dlouholetému partnerovi klubu prezident Fortuník. 

Jelikož se blíží závěr kalendářního roku a s ním i vánoční svátky, charitativní akce v režii klubu Kladno volejbal cz pokračují. Příští domácí zápas, naplánovaný na 2.12., bude jen pro fajnšmekry, protože do Kladenské sportovní haly přijedou pražští Lvi. Třaskavý duel, repete posledních dvou čtvrtfinálových sérií, je věnován, stejně jako vloni, akci KRABICE OD BOT, největší české sbírce vánočních dárků pro děti v nouzi. 

Fanoušci se mohou pomalu začít na 13. ročník sbírky připravovat, inspiraci, co si děti nejčastěji přejí nebo co vložit do krabice určité věkové kategorii, naleznete již teď na webu sbírky