Zkrotí Orli jižanský temperament?

Kladno volejbal cz

Středečním zápasem proti bosenskému OK Radnik Bijeljina kladenský klub rozehraje hlavní fázi CEV Volleyball cupu. O postup do čtvrtfinále druhého nejvyššího evropského poháru budou Orli bojovat s poměrně neznámým družstvem, které je ovšem plné sebevědomí po brilantní sezóně, kdy získalo triple. Kladno má ale v prvním zápase výhodu domácího prostředí i fantastického publika a společně s momentální formou nemá jiný cíl, než vyhrát a vytvořit si dobrou výchozí pozici před cestou na jihovýchod Evropy. 

„ Je to mladý a fyzicky nadstandardně disponovaný tým. Ve svém středu má hráče, kteří měří hodně přes dva metry. Jejich stěžejními hráči jsou srbský smečař Nemanja Jelić, univerzál Adi Osmanović a blokař Miloš Popović. Hrají úplně odlišný styl volejbalu, než na který jsme zvyklí z české ligy, možná se jim nejvíce podobají pražští Lvi s jejich dobrým fyzickým fondem,“ popisuje mistra bosenské ligy asistent Tomáš Samsely. 

Radnik, tradiční bosenský klub založený již v roce 1967, zažil nejúspěšnější klubovou sezónu, která mu zajistila možnost hrát nejvyšší evropské poháry, vloni. Pod vedením srbského kouče Šarenace ovládli bosenskou ligu, pohár i pohár Republiky Srbské. Po bezchybné sezóně ho u kormidla vystřídal jeho asistent Vladimir Miličević. Družstvo má za sebou neúspěšnou kvalifikaci do Ligy mistrů, kdy neměli sebemenší nárok na úspěch, a je momentálně na druhém místě bosenského šampionátu. 

Utkání začíná v Kladenské sportovní hale v 18:00 hodin a vstupenky jsou jako vždy k dostání online v síti Ticketportal. Klub by také rád informoval fanoušky na možnost koupit si i vstupenky na extraligový zápas proti Lvům Praha, který proběhne v sobotu 2.12. a je velká pravděpodobnost, že o něj bude velký zájem, jelikož se bude jednat o přímý souboj týmů o první místo v tabulce. 

Partnerem zápasu se stala společnost SAMK, Sportovní areály města Kladna. Ta je účelovým zařízením Statutárního města Kladna pečujícím o rozsáhlý komplex městských sportovišť a působí ve městě už od roku 2000 a s více než třemi desítkami různých sportovišť a účelových zařízení téměř na jednom místě je v České republice opravdovým unikátem. Pod ní spadá například Městský stadion Sletiště, trampolínový park, Letní koupaliště, Aquapark, Sport Hotel a jeho restaurace i Kladenská sportovní hala. Diváci budou mít možnost soutěžit o vstupenky na SAMKem spravovaná sportoviště.

Nadcházející zápasy A týmu:

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz 

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec (neděle)