V osmé edici MOVEMBER game se na Kladně představí Zlín

Movember Kladno volejbal cz

Charitativní zápas na podporu prevence rakoviny prostaty tentokrát připadl na sedmé kolo extraligy a do cesty se Orlům postaví tentokrát VSC Fatra Zlín. Družstvu, které staví zejména na českých hráčích, začátek soutěže nevyšel podle představ a po dvou týdnech volna bude zajisté chtít zařadit vyšší rychlost. 

Speciální motivaci má jednoznačně Lukáš Čeketa: „ Na zápas se Zlínem se velice těším, jelikož jsem tam působil tři sezóny, a právě z Fatry jsem přestoupil na Kladno. Těším se nejen na kluky, se kterými jsem rád hrál, ale i na samotný zápas. Věřím, že zvítězíme tak, jako v posledním zápase v Benátkách a doufám, že nás přijdete opět podpořit v co nejvyšším počtu!“

Loňskou sezónu ukončil zlínský tým, ještě pod vedením trenéra Přemysla Obdržálka, nejlepším umístěním po sedmi letech, když nestačil ve čtvrtfinále na favorizovanou Duklu Liberec. V letošním roce si na to konto stanovil vyšší cíle. Do funkce hlavního trenéra byl angažován Zdeněk Sklenář, dlouholetý asistent Jiřího Nováka v Karlovarsku a také reprezentační statistik. Ten mohl počítat s prakticky nezměněným kádrem. Fatra ztratila údernou sílu Čeketu, na jeho místo angažovala bulharského dvoumetrového mladíka Boyanova. 

Los Zlínu do startu extraligy nepřál. Dva zápasy odehrála na půdě favoritů z Prahy a Liberce. Další dva domácí duely proti přímým konkurentům z Příbrami a Odoleny Vody zase nezvládla v koncovkách. A tak výhra v prvním kole proti neustále se zlepšujícímu Ústí nad Labem má cenu zlata. 

Změny v týmu VSC Fatra Zlín

Přišli: Sklenář, Boyanov

Odešli: Čeketa, Obdržálek, Adamec 

Osmý rok, s výjimkou covidového 2020, kladenský volejbalový klub organizuje v listopadu již vyhlášenou MOVEMBER game. Její historie je bohatá. Při prvním ročníku byl největší zájem o dres libera Vladimíra Sadílka (6 000 Kč ), v dalším roce došlo k legendární bitvě o triko navrátilce do Kladna – nahrávače Dana van Haarlema (26 000 Kč ). V roce 2017 byl vydražen dres univerzála Marcela Gromadowskeho za 7 000 Kč, v roce 2018 byl rekordmanem Tomáše Hýského (10 000 Kč). V roce 2019 po zápase s VK Ostrava se o triumf podělili Adam Zajíček a Milan Moník ( 6500 Kč). 

Movember Kladno volejbal cz

Po roční pauze, kdy se soutěž odehrávala bez diváků, se tradice obnovila a dres kapitána Kraffera klub vydražil za 11 000 Kč. V loňském roce se Kladnu postavily v listopadu Beskydy a stálice Niklas Seppӓnen vydělal svým dresem 20 000 Kč. 

„ Je super, že klub pokračuje v dlouholeté tradici a opět budeme mít speciální dresy. Pamatuju si, když se v roce 2016 proti Liberci dres Dan van Haarlema vydražil za desítky tisíc. Věřím, že i letos se povede nějaký “žolík”, například dres našeho kapitána. Máme super fanoušky, kteří určitě rádi přispějí na dobrou věc a doufám, že se ještě najde někdo, kdo žádný dres nemá, a tak si bude chtít nějaký vydražit. Zapas se Zlínem bude určitě zajímavý, i když jsme v roli favorita. Většina hráčů si v rámci přípravy na Zlín nechávají narůst knírky, akorát u nás mladších je to trochu problém… 😊 Snad se ale v šatně najde nějaký nalepovací 😊,“ těší se na osmý MOVEMBER Pavel Gottesman. 

Partnerem duelu se stal MERCH53, značka, které je klub Kladno volejbal cz věrný již devátým rokem. Ryze kladenská společnost, kterou vede bývalý profesionální hokejista Jiří Kameš, se stará zejména o výrobu orlích dresů a jejich speciálních edic a ani u letošní unikátní MOVEMBER kolekce to není jinak. Velký sportovní fanda Jiří Kameš také předá na konci utkání cenu MVP. 

Utkání vysílá od 18:00 volej.tv.

Nadcházející zápasy A týmu:

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz 

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz 

10.12., 11. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec ( neděle )