Orli si smlsli na Benátkách a vyhlíží MOVEMBER game

Kladno volejbal cz

Ve čtvrtečním zápase šestého kola extraligy Orli nekompromisně dva sety kráčeli za hladkým vítězstvím. Benátky se ve třetí sadě sice bránily svému osudu, ale Kladno si trpělivě počkalo na šanci zápas ukončit. Třísetová výhra vzhledem k napěchovanému programu A týmu hraje do karet, jelikož, i když tomu kníry většiny kladenských hráčů nenapovídají, v sobotu je čeká charitativní večer, v rámci kterého odehrají MOVEMBER game proti ambiciózní Fatře Zlín. 

„ Do zápasu jsme vstoupili soustředění a to bylo ihned od začátku znát. Skvěle jsme podávali a náš systém blok/obrana byl bezchybný. Ve třetím setu jsme polevili a sami jsme si ho zkomplikovali, ale v závěru jsme ho dokázali dotáhnout bez ztráty setu. Takové výhry jsou důležité, navíc jsme odehráli pohledné utkání a uhájili naši neporazitelnost,“ viděl hlavně pozitiva Nacho Fernández, libero Orlů. 

Kladno začalo svižně a díky kvalitnímu servisu brzo získalo náskok. Již za stavu 9:4 se ze hřiště poroučela první posila Benátek Šulista. Orli hráli nesmírně trpělivě a při podání svého nahrávače Nevese vytlačili ze hřiště i prvního nahrávače Srba. Domácí si nevěděli se hrou hostí rady a nepomohl jim ani timeout za stavu 15:6. V první sadě už nebylo co řešit a Kladno se radovalo z dobrého vstupu do zápasu.  

Druhý set byl o poznání vyrovnanější, ale jakmile se Benátky přiblížily Kladnu na dostřel, zaúřadovala většinou obrana na síti a bylo po nadějích. Nejvyrovnanější bylo skóre 11:10, ale pak přišel Seppӓnen na podání a Orli utekli soupeři na 17:11. Eso Šulisty a Hudákův blok pomohly jejich tým namotivovat a stav zkorigovat, ale Kladno šlo jasně a zaslouženě do vedení 2:0 na sety. 

Domácí se z nepovedeného výkonu oklepali a ve třetím setu se ujali iniciativy. Fungovala jim obrana a kladenští hráči kupili nepřesnosti v mezihře. Útok Grahama do outu znamenal dokonce tříbodové vedení Benátek. Do outu smečoval i Platačs a Gonçalves se přes připravený blok neprosadil třikrát a rozdíl vzrostl na 6 bodů. Kladno nápor ale zastavilo a začalo pomalu stahovat. Při podání Seppänena bylo vyrovnáno na 19:19. Pak diváky čekala nekonečná koncovka, ve které hrála roli chybovost Benátek na podání a neschopnost uhrát dva body za sebou na straně Kladna. Jako pravý lídr se projevil ve správný čas Kristaps Platačs, který útokem a blokem napínavou podívanou ukončil. 

„ Po dvou těžkých zápasech, kdy jsme nehráli na naší nejlepší úrovni, jsme do tohoto zápasu šli pod tlakem hrát lépe a hlavně vyhrát. Myslím, že se nám to povedlo. Tlačili jsme Benátky podáním a vyčapali hodně jejich útoků v poli, což nám pomohlo mít zápas pod kontrolou. Samozřejmě máme pořád co zlepšovat, ale je vidět, že se naše tvrdá práce vyplácí,“ popsal své pocity po výhře nahrávač Jose Neves. 

Kladno se raduje z druhé letošní výhry bez ztráty setu a může se začít soustředit na domácí duel proti VSC Fatra Zlín. Ten byl letos vybrán jako tradiční MOVEMBER game. Všichni fandové volejbalu tak mají ještě dva dny čas připravit si své kníry i peněženky, protože po zápase je čeká napínavá dražba o speciální edici orlích dresů. Vstupenky jsou k prodeji v síti Ticketportal ZDE

Statistika zápasu ZDE

Ostatní výsledky mužské extraligy a tabulku najdete ZDE.

Nadcházející zápasy A týmu:

18.11., 7. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VSC Fatra Zlín

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz 

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz