K zápasu v Benátkách musíme přistoupit disciplinovaně, zná návod na výhru Kyjanica

Kladno volejbal cz

Šesté kolo nabídne fanouškům první letošní středočeské derby. Kladenský tým, povzbuzený vydřenou výhrou v Beskydech, se představí na půdě předposledních Benátek. Družstvo koučované Alešem Dittrichem bude mít v domácím publiku osmého hráče a bude se chtít určitě vytáhnout po předchozích neúspěších. Orli ovšem letos nemají ve zvyku cokoli vypustit a i přes náročnou šňůru zápasů je jejich jednoznačným cílem vítězství. 

„Benátky jsou tým složený ze zkušených a mladých bojovných hráčů, schopný potrápit kohokoli v extralize, obzvlášť na domácí palubovce. Myslím, že jsme dostatečně poučeni ze sobotního zápasu, a proto je nesmíme podcenit. Musíme k zápasu přistoupit koncentrovaně, disciplinovaně, a hlavně bojovně se žilou na krku. Věřím, že když budeme hrát naši pestrou hru a nebudeme Benátkám pomáhat zbytečnými chybami, tak uspějeme a prodloužíme naši vítěznou sérii,“ míní blokařská stálice Lukáš Kyjanica.  

Benátky splnily loňský cíl, kterým bylo udržení v soutěži. Desátá příčka byla brána jako uspokojivé umístění: „ Sezónu 2022/23 jsme postupem do extraligy postavili prakticky nový tým a nebylo úplně jasné, jak si hráči sednou. Náš cíl byl prioritně udržení v soutěži. Od prvního zápasu bylo vidět, že tým má sílu vzdorovat těm nejsilnějším, ale také se potom ukázala naše slabina, a to byly venkovní zápasy. Přesto si myslím, že doma jsme předváděli pěkný bojovný volejbal. Tak konečné 10. místo můžu nakonec hodnotit kladně,“ shrnul výkony hlavní trenér Aleš Dittrich, kterému letos kryje nově záda Jakub Koloušek. 

Pro tento rok jádro posílili zejména dva hráči s reprezentačními zkušenostmi – nahrávač Jiří Srb a blokař Vojtěch Patočka. Ty doplnil nadějný smečař Šulista, který přichází získat víc herního vytížení než ve svých domovských Českých Budějovicích. 

Týmu se letos ještě nepodařilo zvítězit. Nejblíže k premiérové výhře měl v pětisetovém zápase s Kocoury z Příbrami, utekla jim o dva body v koncovce 16:14. 

Změny v týmu VK Benátky nad Jizerou:  

Přišli: Koloušek, Srb, Patočka, Šulista

Odešli: Durski, McAinsh

Utkání vysílá od 18:00 volej.tv.

Kladenský tým se vrátí „domů“ již v sobotu, kdy je v plánu listopadový evergreen v podobě MOVEMBER game. Volejbalovým i kníratým soupeřem mu bude Fatra Zlín. Po zápase je v plánu tradiční dražba speciální edice orlích dresů a oficiálních hracích míčů s podpisy hráčů. 

Nadcházející zápasy A týmu:

18.11., 7. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Fatra Zlín

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz 

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha

7.12., 10. kolo extraligy: Ústí nad Labem – Kladno volejbal cz