Výhra v Beskydech by Orlům zajistila bodový polštář

Kladno volejbal cz

Ve čtvrtek Orli dokázali překročit svůj stín a ukázali týmový charakter, když v zápase, ve kterém se jim stoprocentně nevedlo, dokázali nakonec obhájit svou pozici. Po jednodenní pauze je čeká další ambiciózní vyzyvatel, Black Volley Beskydy, který se nemůže dočkat své šance si spravit chuť po nevydařeném duelu s Ústím. Na svatého Martina to tak bude minimálně v třebovické hale pořádně jiskřit. 

„ Chceme se pokusit prodloužit naši vítěznou sérii. Máme velmi těžký program, ale to není výmluva, od začátku jsme věděli, že to nebude legrace. Beskydy mají kvalitní tým, jejich hra je založena na agresivním podání a útočné hře. Musíme hrát více koncentrovaně než v posledním zápase, poučením nám může být, jak Beskydy dokázaly otočit nepříznivý průběh v Brně,“ nabádá k obezřetnosti Tomáš Samsely. 

Beskydy se etablovaly mezi extraligové týmy po několika turbulentních letech a našly i cestu, po které chtějí v nadcházejících letech kráčet. Mládežnická akademie se díky systematické a kvalitní práci stala zásobníkem volejbalových nadějí, které každý rok doplňují seniorský tým. Jeho kostru se už druhou sezónu podařilo udržet, a tak trenér Michal Provazník nemusí začínat pracovat od nuly. Zůstala osa Perry, Koloušek, Benda, které doplnil osvědčený Mečiar. 

Po čtyřech zápasech mají Valaši bilanci vyrovnanou, očekávanou prohru s Duklou Liberec vynahradili fanouškům výhrami nad Příbramí a Brnem. Ve čtvrtek podlehli v domácím prostředí 3:1 Ústí nad Labem a trenér Provazník tuto ztrátu okomentoval tak, že jeho družstvo doufalo, že se zápas vyhraje sám a že dostalo facku, ze které se může poučit, nebo také ne. Kladno do Ostravy, kde se zápas odehraje v nově zkolaudované hale v Třebovicích, cestuje v roli favorita, takže doufejme, že Beskydy nenajdou recept ani na jejich hru. 

Změny v týmu Black Volley Beskydy

Přišli: Mečiar, Bauman, Hilšer, Klimeš, Malík, Krejčíček, Flegr Přibyl, Sztolarik, Míček

Odešli: Salon, Provazník, Fabikovič

Utkání vysílá od 17:00 volej.tv.

Nadcházející zápasy A týmu:

16.11., 6. kolo extraligy: Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

18.11., 7. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Fatra Zlín

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz 

28.11., CEV Volleyball Cup: OK Radnik BIJELJINA – Kladno volejbal cz 

2.12., 9. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Lvi Praha