Karlovarské kouzlo prolomeno

Kladno volejbal cz

Po nekonečných pěti letech se kladenští Orli radují ze zasloužené výhry nad hegemonem z Karlových Varů. I když v prvním setu koncovku ještě ztratili, následné tři sady proběhly, i přes neskutečnou bitvu, v jejich režii. „ Vybojovaný zápas plný emocí, který ovlivnily naše chyby na začátku a netrpělivost na konci. Jinak jsme dominovali a vítězství je potvrzením toho, že pracujeme dobře, a povzbuzením k tomu, abychom nepřestali,“ shrnul dnešní výkon týmu Tomáš Samsely. 

„Zápas byl jako vždy vyrovnaný a bojovný z obou stran. To, co nám nešlo v prvním setu, především obrana v poli, a který jsme v koncovce prohráli, tak od druhého až do konce utkání začalo fungovat a my jsme si šli postupně pro vítězství a krásné tři body do tabulky. Po dlouhé době vítězství ve Varech se hodně cení, obzvlášť na začátku sezóny. Moc děkuji kladenským fanouškům, kteří dorazili a byli jako vždy perfektní,“ radoval se pamětník poslední výhry Tomáš Hýský. 

Karlovarsko vstoupilo do utkání velmi agresivně, což mu pomohlo být skoro celou polovinu sady před Kladnem. Tři esa Platačse a pipe Seppӓnena však daly Orlům lepší výchozí pozici do koncovky, když vedli 21:18. Ihnát sérii kladenského univerzála utnul tvrdým útokem a za pomoci Marelićova útoku do kapsy a Keeminkově hře na druhou si Vary přeci jen vybojovaly setball. Ten díky Platačsovu útoku do outu hned proměnily. 

Kladno volejbal cz

Ve druhé sadě Kladno zatlačilo od začátku, přehled Seppanena na síti znamenal vedení 9:5. Orli svůj náskok nadále navyšovali a dva bloky kapitána Zajíčka jen potvrdili neohrozitelné vedení 21:14. Útok Gonçalvese, který musel po celý zápas odolávat velkému tlaku soupeře z podání, znamenal výhru 25:16. 

Karlovarsko se z rychlého průběhu druhé sady rychle oklepalo, a i díky sérii Pastrňáka na servisu s Kladnem drželo krok. Přetahovaná o každý bod skončila trpělivou hrou Orlů ve střední pasáži, kdy odskočili soupeři na rozdíl tří bodů. Výměny byly dlouhé a divácky atraktivní. Jednoblok Gonçalvese, který sestřelil Pastrňáka, který zaskakuje na postu univerzála, dostal Kladno do výhodného náskoku 22:18.  Graham pak zaúřadoval na síti a dvěma bloky a útokem získal pro Orly vedení 2:1 na sety. 

Začátek čtvrté sady vzal na sebe Matěj Pastrňák, který byl snad u každého bodu Karlovarska. Kladno trpělivě dotahovalo, zejména na Seppänena byl jako tradičně spoleh a hodně dlouhých rozeher ukončoval právě on. Pak se zápas změnil na přestřelku Pastrňáka s Platačsem, jak na servise, tak v útoku a přicházel moneytime. Eso Platačse znamenalo poprvé v setu rozdíl dvou bodů 20:18. Trenér Sketcher raději zareagoval timeoutem, další bral o dva body později, když Seppӓnen vytloukl při servise Gonçalvese trojblok. Kladno si vypracovalo tři matchbally a až tím posledním Platačs odšpuntoval upřímnou radost celého týmu. 

Kladno volejbal cz

„ V rozhodujících momentech jsme hráli jako tým a byli jsme disciplinovaní a důslední. Všichni splnili to, co se od nich očekává. Nyní se musíme trošku nadechnout, zregenerovat a zachovat si naše nastavení i do dalších zápasů,“ nezapomněl blokař Beau Graham připomenout, že v příštím týdnu čekají Orly dva velmi těžké zápasy. 

V barvách domácích vyšel zápas nejlépe dvojici Ihnát – Pastrňák, Orly táhla trojice Platačs, Seppӓnen, Gonçalves. 

Statistika zápasu

Ostatní výsledky mužské extraligy a tabulku najdete ZDE.

Nadcházející zápasy A týmu:

9.11., 13. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 

11.11., 5. kolo extraligy: Black Volley Beskydy – Kladno volejbal cz

16.11., 6. kolo extraligy: Benátky nad Jizerou – Kladno volejbal cz

18.11., 7. kolo extraligy: Kladno volejbal cz – VK Fatra Zlín

22.11., CEV Volleyball Cup: Kladno volejbal cz – OK Radnik BIJELJINA

25.11., 8. kolo extraligy: Aero Odolena Voda – Kladno volejbal cz